Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:02 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noi intraţi cu susţinători puternici în spate Tănase Barde şi Tudor Şerban pe listele de parlamentari ai Constanţei

ro

22 Oct, 2012 01:00 4315 Marime text
blaga.jpgFostul parlamentar al Convenţiei Democratice, Tănase Barde revine PDL cu derogare de la Biroul Permanent Naţional care i-a ridicat suspendarea din funcţia de membru PDL. În fapt, în iulie 2008, 13 democrat-liberali constănţeni, printre care un consilier local şi unul judeţean, au fost excluşi de Biroul Permanent Judeţean (BPJ) al PD-L Constanta, iar alţi doi, un primar şi un consilier local, au fost demişi din forul de conducere al filialei de către preşedintele interimar de la acel moment, Ion Popescu. Printre membri excluşi s-au numărat şi Claudiu Stratulat, Tănase Barde, Diane Vancea, Mihai Petre şi actualul secretar general al partidului, Florin Gheorghe. Tot atunci, BPJ al PD-L Constanţa a trimis o solicitare Biroului Permanent Naţional de excludere din partid a deputatului PD-L Stelian Duţu.

Barde declara în urmă cu o lună de zile pentru ZIUA de Constanţa că dacă va avea loc revenirea în PDL se datorează aprecierii pe care i-o poartă preşedintelui formaţiunii, Vasile Blaga, pe care-l „consideră unul dintre cei mai serioşi politicieni". Tănase Barde spune că şi-a depus candidatura direct la Bucureşti la solicitarea conducerii centrale a partidului. De asemenea, Barde a mai adăugat că suspendarea sa din partid a fost gestionată direct de Biroul Permanent Naţional.

 Barde trebuia să candideze la deputăţie şi în 2004

blaga_barde_serban.jpg

În cadrul Biroului Politic Naţional PD din 28 noiembrie 2004, se decidea schimbarea lui Tănase Barde de pe listele Alianţei „Dreptate şi Adevăr" cu vicepreşedintele organizaţiei PD din aceea vreme, Laurenţiu Mironescu. Preşedintele PD Constanţa, Stelian Duţu, preciza la acel moment că decizia de schimbare a lui Barde aparţine exclusiv BPN. Surse din PD au spus atunci că cel care l-a tăiat efectiv pe Barde de pe listele democraţilor a fost însuşi, Traian Băsescu.

blaga_barde_serban_v.jpg

Tudor Şerban, de la minister pe listele de deputaţi

Fostul secretar de stat în Ministerul Economiei şi fost şef al Enel Dobrogea, Tudor Şerban candidează pe listele Alianţei România Dreaptă din partea PDL. Şerban este un apropiat al fostului ministru al economiei, Adriean Videanu. Şerban îl înlocuieşte pe Stelian Gima pe Colegiul 3 Camera Deputaţilor şi va intra în competiţie cu candidatul USL, Cristina Dumitrache. Numele lui Şerban se leagă şi de numirea lui Silviu Wagner la conducea Oil Terminal. De asemenea, în 1996, Tudor Şerban era numit director general în cadrul societăţii SC IRE Constanţa (actualul Enel Dobrogea), în perioada în care Primăria Constanţa era condusă de primarul Gheorghe Mihăeşi, iar la propunerea şi prin ajutorul membrilor şi prietenilor din PNŢCD, Wagner Silviu şi Luţac (acesta din urmă fiind în acea perioadă director la Oil Terminal), în 1997 se înscrie în PD, profitând de migraţia lui Wagner şi a lui Luţac în acelaşi partid, pe aripa Stelian Duţu.
Şerban Tudor îşi găseşte sprijin pe plan local şi rămâne în funcţie la IRE Constanţa până în anul 2000, când îşi negociază postul de director general la SC Electrica SA. După ce a fost director general la CONEL SA. Este susţinut ca director de guvernarea PSD, cu care are strânse relaţii prin intermediul foştilor membri PSD din componenţa PD. În anul 2008 vizează funcţia de ministru al economiei, fiind motivat de participarea lui la întocmirea planului de guvernare „secţiunea energetică" a PD-L.

Barde şi Şerban sunt susţinuţi puternic de preşedintele PDL, Vasile Blaga şi de fostul ministru, Adriean Videanu.

Iată cum arată acum lista candidaţilor ARD la parlamentare

Urmare a mutărilor dictate de Blaga şi Videanu, lista de candidaţi a ARD Constanţa a suferit câteva modificări.

Ieri lista ARD arăta aşa:

STELIAN GIMA- Colegiul 1 Camera Deputaţilor
NICOLAE ANGHEL - Colegiul 2 Camera Deputaţilor
TUDOR ŞERBAN- Colegiul 3 Camera Deputaţilor
CHIRILĂ M. CONSTANTIN - Colegiul 4 Camera Deputaţilor
IORGUŞ M. ZANFIR - Colegiul 5 Camera Deputaţilor
ROMAN M. IUSTIN-FABIAN - Colegiul 6 Camera Deputaţilor
FLOREA S. OANA MARIA - Colegiul 7 Camera Deputaţilor
ANGHEL C. CATALIN-MIHAI - Colegiul 8 Camera Deputaţilor
CULEŢU S. DĂNUŢ - Colegiul 9 Camera Deputaţilor
GHEORGHE V. FLORIN - Colegiul 10 Camera Deputaţilor
CONSTANTIN GH. FLORIAN - Colegiul 1 Senat
TĂNASE BARDE- Colegiul 2 Senat
MĂNDILĂ D. GHEORGHE - Colegiul 3 Senat
CHIRU C. GIGI CHRISTIAN - Colegiul 4 Senat

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii