Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:46 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicușor Dan „Sper la proteste de stradă dacă apare Legea amnistiei”

ro

15 Jan, 2017 23:11 2397 Marime text
Liderul USR, Nicușor Dan, și-a exprimat, astăzi, speranța ca oamenii să iasă în stradă, în cazul apariției unei Legi a amnistiei. În opinia sa, „există o puternică presiune din interiorul PSD şi ALDE pentru amnistie penală”, potrivit News.ro.

Nicuşor Dan a fost întrebat, duminică, într-o conferinţă de presă, la Sibiu, dacă este de părere că PSD va promova o lege a amnistiei, el răspunzând că îi este teamă că acest lucru se va întâmpla.

„Cred că ecuaţia este mai complexă. Cred că există o puternică presiune din interiorul PSD şi ALDE pentru amnistie penală. Mi-e teamă că o vom avea. Ca rezultat al acestei presiuni, un atac la DNA, la ANI e parte din strategia PSD-ALDE pentru următorii ani”, a declarat Nicuşor Dan.

El a apreciat că „există în societate un instinct puternic pentru statul de drept”. „Sper să să manifeste acum. Sper la proteste de stradă dacă apare Legea amnistiei”, a mai spus Nicuşor Dan.

El a precizat că USR nu va chema oamenii în stradă, dar „ieşirea în stradă este legitimă”. „Prin toate mijloacele vom explica oamenilor de ce un astfel de proiect este nociv pentru România, inclusiv în plan social şi economic”, a mai spus Nicuşor Dan.

Prezent la conferinţa de presă, deputatul Dan Barna, fost secretar de stat în Guvernul Cioloş, a afirmat că Legea amnistiei va apărea „în câteva săptămâni”, tot ceea ce se întâmplă în prezent în spaţiul public fiind o pregătire a acesteia.


Sursa foto: youtube.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Danut Polisciuc 17 Jan, 2017 11:41 La vot nu au iesit, dar acum vrem sa facem revolutii.De ce? Nu este cam tarziu.