Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:09 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicușor Dan „Reacția președintelui Iohannis, foarte coerentă“

ro

13 Dec, 2016 17:14 1257 Marime text
Liderul Uniunii Salvați România, Nicușor Dan, a apreciat, astăzi, reacția președintelui Klaus Iohannis ca fiind una coerentă, în contextul în care șeful statului a precizat că rămân valabile criteriile de integritate pe care le-a enunțat înainte de campania electorală în ceea ce privește desemnarea premierului, informează Agerpres.

„Am văzut reacția de azi a președintelui, care mi s-a părut foarte coerentă și vă spun sincer că mi-a plăcut", a declarat Nicușor Dan, într-un interviu acordat Gândul.

El a admis, de asemenea, că propunerea susținută de USR în campania electorală pentru funcția de premier rămâne una pur teoretică. Nicușor Dan și-a reiterat convingerea că Dacian Cioloș ar fi fost o variantă foarte bună pentru România.

Totodată, acesta a declarat că în urma alegerile nu a discutat cu premierul Cioloș. "Eu cred că îl înțeleg bine pe Dacian Cioloș — este, cumva, același profil. Nu e omul marilor efuziuni. Cumva, e de la sine înțeles: am fost, cumva, parteneri în această încercare. Fiecare a făcut ce a considerat de cuviință. (...) Să știți că eu am prieteni pe care îi consider prieteni foarte buni ai mei și cu care nu vorbesc cinci ani, dar, când mă întâlnesc cu ei, suntem în relații foarte bune. E un fel de a fi", a spus el.

Liderul USR a mai precizat că parlamentarii formațiunii vor vota împotriva unui Guvern PSD-ALDE, indiferent cine va fi premierul acestuia.

„Prin tot ceea ce face, prin tot ceea ce a făcut PSD când a fost la guvernare, prin tot ceea ce face PSD în București în Consiliul General, în consiliile locale — nu este alternativa fericită", a arătat el.

Potrivit acestuia, USR dorește o colaborare cu Dacian Cioloș pe viitor, având în vedere că acesta are experiența unui an la conducerea Guvernului, iar, prin prisma acestei funcții, a cunoscut mulți oameni competenți.

„Eu sunt pentru chestiuni stabile și pe termen lung. L-am auzit pe Dacian Cioloș la GDS, acum o săptămână, spunând că în afara alternativei — care nu s-a concretizat — ca domnia sa să continue ca prim-ministru și în afara terminării mandatului său ca prim-ministru — nu a reflectat asupra posibilității intrării în partid. Sunt convins că pentru chestiunea asta are nevoie de un timp de reflecție. Ceea ce am spus noi (...) a fost că, în situația în care dorește să vină în USR, ușa e deschisă", a declarat el.

În ceea ce privește PNL, Nicușor Dan a estimat că în cadrul acestuia, fiind un partid care a trecut de la o susținere de 30% la 20%, urmează "niște puternice tensiuni interne".

„Ce pot să comentez este că activitatea lor în Consiliul General și în consiliile locale din București este o activitate decentă. Pe rolul de opoziție activitatea lor în București este decentă. (...) Pe proiecte avem în vedere colaborarea cu oricine. Dacă sunt proiecte cu care noi venim, o să discutăm cu oricine. Dacă sunt proiecte bune pe care oricine le propune, o să discutăm, inclusiv de la PSD", a mai spus el.


Sursa foto: radutudor.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii