Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:49 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

N-a fost loc în BPN Începutul dizgraţiei pentru PDL Constanţa?

ro

16 May, 2011 23:30 2597 Marime text
pdl_reactii_1.jpgEticheta „Blaga" pare să fi dăunat organizaţiei lui Chiru. Deputatul Constantin Chirilă este de părere că două dintre cele trei candidaturi la BPN au fost neinspirate, nominalizările pentru funcţii la centru trebuind să se facă, în opinia sa, cu mai multă grijă, pentru că reprezintă „cartea de vizită" a filialei

Democrat-liberalii constănţeni susţin că cea mai mare parte a delegaţilor la Convenţia Naţională a PDL au votat cu Emil Boc, deşi înaintea plecării la Bucureşti PDL Constanţa s-a numărat printre filialele bifate în dreptul taberei lui Vasile Blaga. Eticheta pare să fi fost începutul marginalizării PDL Constanţa, care a debutat cu stângul în noul mandat al lui Emil Boc, nereuşind să-şi impună nici măcar un candidat în echipa de conducere.

Parlamentarii PDL susţin că acum nu mai contează cine cu cine a votat, iar primarii constănţeni care au făcut parte din delegaţie afirmă că l-au susţinut în unanimitate pe Emil Boc.

„Organizaţia a fost împărţită jumate-jumătate. Mai puţin are importanţă cine pe cine a votat. Important este că am rămas uniţi, deşi competiţia a fost reală. Nu cred că organizaţia PDL Constanţa va cădea în dizgraţie pentru că nu l-a susţinut complet pe Emil Boc şi o primă dovadă este că echipa s-a completat cu reprezentanţi ai ambelor tabere. Regret că, din păcate, nu am reuşit să impunem măcar un reprezentant al PDL Constanţa în Biroul Permanent Naţional", ne-a declarat deputatul PDL Zanfir Iorguş.

Chirilă: „Dacă distrugi imaginea, foarte greu o repari"

pdl_reactii_2.jpgLa rândul său, deputatul Constantin Chirilă a precizat că vede de ce filiala PDL de la malul mării ar avea de suferit pentru că a fost împărţită între Boc şi Blaga. Parlamentarul a fost însă de părere că eşecul candidaţilor constănţeni pentru funcţii în noua echipă a BPN a fost cauzat şi de o greşeală tactică a conducerii filialei. „La Constanţa, organizaţia trebuie să se aşeze şi atunci va fi bine recepţionată la centru", a spus Chirilă. Reamintim că Mircea Banias a candidat pentru o funcţie de vicepreşedinte, Nicolae Ciucă şi Nicolae Anghel candidând pentru funcţii de secretar executiv. Niciunul dintre cei trei nu a obţinut însă voturi suficiente pentru a ajunge în noul BPN al PDL. „Îmi pare rău că niciunul dintre candidaţii PDL Constanţa nu a intrat în BPN. Domnul Banias a obţinut un număr interesant de voturi, însă celelalte două candidaturi mi s-au părut neinspirate. Cred că organizaţia trebuie să privească serios aceste candidaturi şi să trimită oameni cu suport, priză la public şi capacităţi profesionale. Şi mai cred că, pe viitor, organizaţia trebuie să cântărească foarte bine aceste candidaturi, chiar dacă are doar calitatea de avizare a lor. Până la urmă, este vorba despre cartea de vizită a organizaţiei şi este păcat, pentru că dacă distrugi imaginea, foarte greu o repari. A fost vorba despre o alegere neinspirată, deşi organizaţia PDL Constanţa are destui oameni valoroşi. Important este să învăţăm din greşeli. Dacă nu înveţi din greşelile altora, măcar să înveţi din greşelile tale, iar dacă nici din greşelile tale nu înveţi, înseamnă că atunci e o problemă", a subliniat Constantin Chirilă.

Chiru: „Organizaţia va fi respectată"

Preşedintele PDL Constanţa, Gigi Chiru, ne-a declarat că etichetarea organizaţiei pe care o reprezintă ca fiind de partea lui Vasile Blaga a fost făcută pe baza unor speculaţii, întrucât delegaţii au fost împărţiţi între principalii competitori. De asemenea, Chiru a declarat că nu crede că filiala PDL Constanţa va fi marginalizată din cauza acestei etichete. „Organizaţia Constanţa va fi respectată", a precizat Gigi Chiru.

Primarii au votat cu Boc

Primarul oraşului Ovidiu, Dumitru Bocai, a afirmat la rândul său că delegaţia de la Constanţa a mers cu ambele echipe, dar că primarii l-au susţinut toţi pe Emil Boc. „Eu m-am hotărât cu o săptămână înainte de Convenţie. Primarii au votat cu Boc, pentru că noi avem proiectele în dezbatere şi nu ne permiteam o schimbare", ne-a declarat Dumitru Bocai. „Sunt un susţinător al lui Vasile Blaga, dar asta nu înseamnă că pot lua o decizie individuală, având în vedere faptul că am în spate o întreagă comunitate de oameni - locuitorii oraşului Ovidiu. Îmi pare rău că nu este şi el în echipa asta (n.r. Vasile Blaga), dar dacă sunt un fan al preşedintelui e normal să înţeleg ce a dorit. Eu, pe Blaga, ca individ, îl respect. Sunt fericit că a ieşit Frunzăverde, pe care l-aş fi văzut mai degrabă în postura de candidat", a precizat Dumitru Bocai.

Vasile Delicoti, primarul comunei Poarta Albă, ne-a declarat că, în opinia sa, PDL Constanţa nu va avea de suferit de pe urma etichetării ei ca susţinătoare a lui Vasile Blaga întrucât primarii au votat oricum cu actualul preşedinte pentru că au toţi proiecte de apă şi canalizare la avizare, iar „Emil Boc nu este un tip ranchiunos şi, în plus, n-are timp de astfel de probleme".

Atât primarii, cât şi parlamentarii cu care am stat de vorbă au fost de părere că Emil Boc nu-şi va da demisia din fruntea Guvernului în perioada imediat următoare, întrucât schimbarea la vârf ar fi nefavorabilă creşterii economice. „Premierul nu-şi va da în niciun caz demisia acum. Ar putea să şi-o dea în toamnă pentru a avea timp să se ocupe de alegeri, dar în ultimul trimestru al anului e altceva", a subliniat Vasile Delicoti.

Nădrag: „Tâmpit să fii şi să votezi împotrivă cu cineva care te ajută"

Primarul din Hârşova, Tudorel Nădrag, care a votat la Convenţia Naţională a PDL echipa lui Emil Boc, a precizat că şi-a dat votul în favoarea actualului şef al PDL pentru că este cel care atunci când a promis, a şi dat. „În ceea ce mă priveşte şi ce am auzit de la colegii primari, toţi l-am votat pe Boc. Tâmpit să fii şi să votezi împotrivă cu cineva care te ajută şi care face ceva pentru oraşul, comuna, pe care o conduci. În iulie se vor deschide ofertele pentru programul de reabilitare a 10.000 de kilometri prin PNDR, iar la Hârşova se vor reabilita 25,2 kilometri. Neam de neamul primarilor din Hârşova nu s-a văzut cu o asemenea pomană să se reabiliteze aproape toate străzile din oraş", a spus Nădrag.

Primarul a mai adăugat şi faptul că Blaga, la momentul în care a fost ministru, i-a promis că îl va ajuta cu reabilitarea drumurilor însă nu a făcut acest lucru. „Pe cine să votez, pe unul care a promis sau pe unul care chiar face, iar procedura deja rulează în SEAP. În ceea ce priveşte eticheta care a fost pusă organizaţiei PDL Constanţa referitoare la susţinerea majoritară a echipei constănţene pentru candidatul Vasile Blaga, Nădrag este de părere că această idee a fost doar o simplă speculaţie în zilele premergătoare Convenţiei. „Chiru (n.r. Gigi Chiru, preşedintele organizaţiei judeţene a PDL Constanţa) a fost echidistant, el ne-a spus să votăm fiecare cum credem, nu ne-a impus pe nimeni. Nu poate fi acuzat că ar fi ţinut cu o echipă sau cu alta. A avut o atitudine cu foarte mult bun simţ", a mai adăugat Nădrag.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ion 17 May, 2011 19:06 Daca chiru e tampit ala de la ovidiu cum este? tatal lui chiru
  • ....parere 17 May, 2011 09:48 Dl Chiru este respectat si iubit in aceasta organizatie.
  • tomass 17 May, 2011 08:19 Mirciulica mai scoti capu din cind in cind ,vad ca si pritenul tau Chirila face la fel .O fi sfatuit si el de finul ce mulgea Vama inprenuna cu Bogatu si Pilca in numele vostru.
  • Nadrag - bun discurs 17 May, 2011 00:29 Unii incearca sa bage zanzanie dar degeaba, Chiru este factorul de echilibru in PDL Constanta. Are dreptate si Chirila ca unele candidaturi au fost "neinspirate" ce s caute Ciuca sau Anghel sau Banias la BPN? Oricum felicitari lui Chiru a reusit ceva in aceasta organizatie
  • boule 16 May, 2011 23:10 Esti un tampit gigi chiru!!!!!! acum ai belit-o!!!!!