Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:08 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Motivul pentru care ANI îl acuză pe fostul parlamentar de Constanţa Tudor Baltă de conflict de interese

ro

15 Aug, 2013 00:00 2138 Marime text
Tudor Baltă, fostul vicepreşedinte al Consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), este acuzat de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) de încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie penală.
ANI susţine că Tudor Baltă, în calitate de vicepreşedinte al CSA, ar fi participat la şedinţa de Consiliu în care s-a aprobat cererea de obţinere a autorizaţiei de funcţionare a unei companii în care el însuşi deţine 30.000 de acţiuni, anume Compania de Asigurări Reasigurări Exim România SA (CARE - România SA).
 
„Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa în vederea verificării indiciilor privind săvârşirea de către Tudor Baltă a infracţiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 253 din Codul Penal al României”, se arată în comunicatul oficial al ANI.
Totodată, ANI menţionează că Tudor Baltă a fost informat în legătură cu declanşarea procedurii de evaluare.
Tudor Baltă a fost vicepreşedintele Consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor în intervalul 28 iunie 2006 - 29 aprilie 2013.
 
Traseul unui fost parlamentar de Constanţa
 
Vara aceasta, Baltă a fost numit preşedinte al Directoratului EximAsig România, companie de asigurări ce aparţine EximBank.
Tudor Baltă a fost, în legislatura 2000-2004, deputat de Constanţa din partea PDSR. Fost vicepreşedinte al Organizaţiei PDSR Constanţa, Baltă a fost, de asemenea, primar al municipiului Constanţa. Potrivit CV-ului disponibil pe site-ul Camerei Deputaţilor, fostul parlamentar a ocupat şi funcţia de director general la Direcţia Finanţelor Publice, dar şi pe aceea de director financiar al Administraţiei Port Constanţa.
Este absolvent al Academiei de Studii Economice Bucureşti şi al Institutului Central de Pregătire a cadrelor de conducere din economie şi administraţia de stat.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii