Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:48 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Monument istoric în pericol! Consilierul Bogdan Bola cere Consiliului Judeţean Constanţa să se implice pentru reabilitarea „Mărăşeştiului Dobrogei“ (document)

ro

16 Apr, 2018 00:00 3215 Marime text
Consilierul judeţean liberal Bogdan Bola a înaintat preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Horia Ţuţuianu, o solicitare prin care îi aduce la cunoştinţă situaţia gravă în care se află Cimitirul Internaţional „Mircea cel Bătrân“, monument denumit şi „Mărăşeştiul Dobrogei“.
 
„Ca dobrogean şi consilier judeţean liberal, consider că, în anul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, ansamblul Cimitirului Internaţional «Mircea cel Bătrân» din localitatea Mircea Vodă ar trebui să reprezinte cel mai important obiectiv de interes pentru autorităţile judeţene, fiind o mărturie vie a luptelor sângeroase care s-au dat pe teritoriul Dobrogei şi a faptului că dintotdeauna am respectat toate etniile de pe acest tărâm“, susţine consilierul Bogdan Bola.
 
Totodată, alesul judeţean cere administraţiei judeţene să dea curs cererii depuse de Primăria Mircea Vodă la registratura CJC (număr de intrare 8713/29.03.2018), prin care solicită suma de 200.000 de lei pentru refacerea trotuarului de gardă şi a rigolelor pluviale, a unor intervenţii la finisajele degradate din lăcaşul de cult şi la monumentul central.

Totodată, Bogdan Bola sugerează executivului Consiliului Judeţean să iniţieze un dialog cu Ambasada Germaniei, a Rusiei şi a Bulgariei în vederea obţinerii de sprijin financiar şi consultanţă în domeniu pentru reabilitarea acestui complex şi, în acelaşi timp, să facă toate diligenţele pentru accesarea de fonduri pentru reabilitarea totală a acestui ansamblu din fondurile guvernamentale disponibile pentru Anul Centenar şi pentru introducerea în circuitul turistic a Cimitirului Internaţional „Mircea cel Bătrân“.
 
Într-o declaraţie făcută luna trecută la Târgu Jiu, secretarul de stat în Ministerul Culturii Paul Claudiu Cotîrleţ, şef al Departamentului Identitate Naţională, a declarat că la nivel naţional au fost acceptate 2.200 de proiecte dedicate Centenarului Marii Uniri, pentru care Guvernul a alocat suma de 150 de milioane de lei.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi citi în original solicitarea consilierului judeţean PNL Bogdan Bola adresată conducerii Consiliului Judeţean Constanţa cu privire la situaţia gravă în care se află Cimitirul Internaţional „Mircea cel Bătrân“, monument denumit şi „Mărăşeştiul Dobrogei“.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii