Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:30 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Modificări importante în bugetul statului. Fonduri reduse la mai multe ministere

ro

23 Jan, 2017 18:18 1964 Marime text

Proiectul de buget naţional pentru anul 2017 aduce modificări importante. Astfel, Cabinetul Grindeanu a redus, faţă de 2016, fondurile alocate Apărării, Educaţiei, Internelor şi serviciilor speciale, însă a crescut bugetele pentru asistenţă socială, Agricultura sau Transporturi, ultimele aproape exclusiv pe baza estimarii absorbţiei de fonduri europene


Potrivit proiectului de buget, Administraţia Prezidentiala 46,3 milioane lei, cu 4% mai puţin faţă de 2016. La capitolul investiţii, fondurile se reduc cu 40%. În aceste condiţii, presedintele Klaus Iohannis va avea la dispoziţie cu 1,9% mai putini bani pentru deplasări, iar fondurile pentru protocol scad cu 15,6%.

Bugetul Ministerul Dezvoiltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, condus de Sevil Shhaideh, va beneficia de un buget total de 7,1 miliarde lei, mai puţin cu 14,5% decât anul precedent.
 
De altfel, Ministerul Afacerilor Externe are un buget de 763,7 milioane lei, mai mic cu 2,3%, iar Ministerul Apărării Naţionale are alocat un buget de 11,02 miliarde lei, cu aproximativ două procente mai mic decât anul trecut.  Banii pentru uniformele militarilor scad cu 17%, iar sumele destinate pieselor de schimb  - cu 49%.
Proiectul de buget mai prevede creşterea veniturilor populaţiei, în urma creşterii salariului minim de la 1 februarie 2017 la 1.450 de lei. De asemenea, se vor mai conretiza creşteri salariale în educatie, în sănătate şi pentru alte categorii de angajaţi din sectorul public. De exemplu, personalul plătit din fonduri publice din instiţutiile si autorităţile publice ale administraţiei publice locale beneficiază, începând cu data de 1 februarie 2017, de o majorare salariala de 20%.

Proiectul de buget poate fi consultat şi la secţiunea Documente. 
 
Sursa foto:guv.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii