Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:14 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Meleşcanu a reiterat sprijinul României pentru aprofundarea rolului Uniunii în domeniul securităţii şi apărării

ro

18 Feb, 2017 23:44 1401 Marime text
Imagini pentru mae aniLucrările Conferinţei pentru politici de securitate de la Munchen au continuat cu discuţii legate de importanţa relaţiei transatlantice în actualul context internaţional şi consolidarea rolului UE în domeniul securităţii şi apărării.

În cadrul discuţiilor privind apărarea europeană, ministrul afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, a evidenţiat importanţa demersurilor comune de consolidare a UE, pe baza valorilor şi principiilor sale fundamentale, precum şi necesitatea unor abordări coerente, coezive şi solidare, axate pe o viziune pe termen lung a statelor membre, potrivit unui comunicat MAE remis ZIUA de Constanţa.

„A reiterat sprijinul României pentru aprofundarea rolului Uniunii în domeniul securităţii şi apărării, în complementaritate cu NATO. Oficialul român a evocat importanţa consolidării poziţiei Uniunii ca actor global viabil şi influent. A accentuat importanţa principiului inclusivităţii în evoluţiile legate de apărarea europeană, astfel încât dezvoltările să fie benefice atât pentru UE, în ansamblul său, cât şi pentru toate statele membre”, se arată în comunicatul citat.

Totodată, ministrul Teodor Meleşcanu a  prezentat contribuţiile ţării noastre la asigurarea securităţii euro-atlantice şi internaţionale, evocând, în context, importanţa relaţiei transatlantice, ca fundament al unei Alianţe Nord-Atlantice puternice şi relevante la nivel global.

În marja lucrărilor conferinței, şeful diplomaţiei române a avut întrevederi bilaterale cu omologul georgian, cu secretarul general al Ligii Statelor Arabe, precum şi cu alţi oficiali de rang înalt prezenţi la Conferinţă. De asemenea, s-a întâlnit cu Secretarul General al NATO.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii