Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:15 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#alegerilocale2020 Mihai Oancea, candidat Pro România la Primăria Agigea „Cu toții avem responsabilitatea de a ne implica atunci când comunitatea o cere”

ro

29 Jul, 2020 00:00 4012 Marime text
  • Mihai Oancea, candidatul Pro România pentru conducerea primăriei din Agigea, a revenit în teren și s-a întâlnit cu cetățenii din comunitatea Agigea și Lazu
  • „Trebuie să lucram în echipă și să dezvoltăm rapid un departament care se va ocupa îndeosebi de accesarea fondurilor europene”.


Mihai Oancea, candidatul Pro România pentru conducerea primăriei din Agigea, și-a continuat vizitele pe teren pentru a interacționa cu alegătorii și pentru a le afla problemele.
„Așa cum am promis, cu ajutorul vizitelor din teren am atins un număr foarte mare de cetățeni cu care am intrat în contact”, ne-a spus candidatul la primărie.
De altfel, cel mai bun mod de a-i pune pe oameni la curent cu prioritățiile pe care și le-a asumat candidatul Pro România pentru locuitorii din Agigea și Lazu este programul prin care își prezintă proiectele. „Am venit cu un program de priorități pentru Agigea și Lazu, care a ajuns în posesia cetățenilor, de acum două săptămâni. Sentimentul este unul foarte bun în rândul cetățenilor, trebuie să ne implicăm cu toții pentru a avea rezultatele dorite. Suntem optimiști și avem încredere în comunitatea din care facem parte”, a mai spus Mihai Oancea.


Ce v-a determinat să luați această inițiativă?
Din 2016, când am fost îndepărtat din Consiliu Local și până în 2019 am tot așteptat să se ridice cineva dintre noi pentru a ocupa aceasta poziție importantă. Cu toate că sunt foarte multe persoane care ar fi putut să ia inițiativa, din păcate nu s-a ridicat nimeni din comunitate care să își asume această responsabilitate. Doar câteva voci slabe s-au făcut auzite, care doresc să obțină un loc în consiliu, nimic mai mult.
În 2019 cu ajutorul colegilor de la Pro România Constanța am primit această oportunitate, înțelegând că fiecare dintre noi are o anumită răspundere . M-am simțit dator față de familie, rude, prieteni, vecini și cetățenii din Agigea și Lazu și am făcut acest pas, încurajat de toți cei care mă cunosc.
Cu toții avem responsabilitatea de a ne implica atunci când comunitatea o cere.
De la alegerile europarlamentare și până azi am crescut foarte mult în ochii comunității din Agigea și Lazu datorită comunicării directe cu cetățenii. Le mulțumesc pe aceasta cale tuturor pentru faptul că m-au acceptat și mă vor accepta printre ei.


Puteți să ne oferiți un exemplu de prioritate pe care o aveți în vedere?
Cu toții am trecut si trecem printr-o perioada grea. Este timpul să ne ocupam de binele întregii comunități, de binele fiecărui cetățean în parte și să avem grijă ca interesele lor să primeze. Avem nevoie de sprijinul tuturor celor implicați pentru a transforma localitățile Agigea și Lazu. Pe exercițiul bugetar 2007-2013 și 2014-2020 am avut posibilitatea sa accesăm fonduri europene și nu am făcut-o la nivelul dorit, gradul de absorbție fiind unul foarte mic. Acest mecanism de finanțare putea schimba spectaculos viața locuitorilor din comună. Un eșec de milioane de euro. Cu ajutorul fondurilor europene aferente perioadei de programare 2021-2027 putem realiza proiectele în care credem cu adevărat. Trebuie să lucram în echipă și să dezvoltăm rapid un departament care se va ocupa îndeosebi de accesarea fondurilor europene.


În ultima perioadă au apărut o mulțime de candidați pentru primăria Agigea. Cum vedeți dumneavoastră acest aspect?
Nu se schimbă nimic. Poziția noastră este fermă și suntem la momentul actual (informați din teren) cu cele mai mari șanse pentru a obține rezultatele dorite. O mare parte din comunitate ne înțelege obiectivul comun și este de partea noastră. Îi așteptăm și pe liderii celorlalte partide să ni se alăture dacă se gândesc la binele comunității.


Care sunt avantajele dumneavoastră față de ceilalți candidați?
Haideți să împărțim actualii candidați în trei categorii – față de prima categorie, ne diferențiem printr-o atitudine pozitivă asupra cetățenilor și respect față de comunitate și echipă cu care vom colabora. Acest aspect nu îl mai vedem de ceva timp. Totul este sumbru, fără dialog, fără soluții de mijloc.
Cea de-a doua categorie este la început de drum, o parte dintre ei fiind noi în comunitate și le trebuie ceva timp de învățare pentru a căpăta experiența necesară. Au timp suficient în viitorul consiliu. Mai mult decât atât îmi amintește de perioada 2008, perpetuează același comportament pe care îl condamnă în momentul de față. Le cer să echilibram balanța. Nu trebuie să lăsăm răutatea să ne ghideze poziția în comunitate.
Totuși, să nu uităm că în momentul de față avem candidați care sunt dispuși să folosească tot ceea ce au mai rău, pentru a câștiga popularitate. Mai nou au apărut conturi externe care instigă la denigrarea adversarilor politici, limbaj vulgar și diverse trucuri, răutăți privind comunicarea online, cât și sondaje nerealiste.
Am spus și o repet, cetățenii comunelor Agigea și Lazu au nevoie de stabilitate și de o comunitate unită bazată pe respect și încredere între partide. Haideți să lăsăm răutățile deoparte și să scoatem în evidenta toate lucrurile bune care vor duce la rezolvarea tuturor priorităților stabilite de noi toți.
A treia categorie suntem noi, cât și mulți alții ca noi, cei care vedem lucrurile total diferit și aici mă refer la bunul mers al întregii comunități indiferent de convingerile fiecăruia.
De la o zi la alta suntem mai încrezători în ceea ce facem.
Mulțumesc frumos pentru oportunitatea de a mă exprima în fața întregii comunități.


Înțeleg că lucrurile se mișcă mai bine pe partea depunerii de cereri pentru autorizații și alte documente eliberate de primărie
La prima vedere, așa pare, totuși sunt cetățeni care au documentele depuse la primărie de 45 de zile și nu au primit răspuns nici până astăzi. Chiar dacă termenul de eliberare a documentelor este de 30 de zile, în anumite cazuri, nu este respectat. Este crucial ca Primăria Agigea să absoarbă fonduri europene pentru digitalizarea serviciilor oferite. Astfel, oamenii nu mai trebuie să aducă renumitul dosar cu șină, toate cererile o să poată fi depuse electronic, iar oamenii să poată urmări situația cererilor lor de pe orice dispozitiv inteligent. În final, am putea evita deplasările nedorite și am câștiga timp pentru locuitorii din Agigea și Lazu. Trebuie să ne aliniem la nivel european!


Un apel către cei care vor să vi se alăture?
Alătura-te echipei Pro Romania Agigea-Lazu coordonată de candidatul la primărie, Mihai Oancea. E timpul sa fim responsabili, sa avem curaj, să facem ceea ce trebuie pentru comunitatea în care trăim.
Vă aștept în continuare pe pagina https://www.facebook.com/PRORomaniaAgigeaLazu/  sau în discuții private care privesc comunitatea.
Amintim că Mihai Oancea, candidatul Pro România pentru fotoliul primăriei din Agigea are 51 de ani, este căsătorit și are un fiu, în vârstă de 25 de ani. A absolvit Universitatea Maritimă Constanța cu titlul de inginer în domeniul Inigineria Mediului și are și un Masterat în Ingineria Mediului. Activitatea sa în adminsitrația publică este completată cu vasta experiență managerială în cadrul mai multor companii.


Puteți accesa interviurile anterioare acordate către cotidianul ZIUA de Constanța, aici:

Mihai Oancea, candidat Pro România la primăria Agigea „ S-a ajuns la o distanțare între cetățenii care au convingeri sau opinii politice diferite”

Interviu cu candidatul Pro România la Primăria Agigea Credibilitate, încredere și respect – valorile cu care debutează Mihai Oancea în lupta pentru primărie




 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii