Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:24 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mihai Lupu cere autorităților locale să intre în dialog cu reprezentanții industriei turistice, greu încercate din cauza pandemiei

ro

01 May, 2020 00:00 3886 Marime text

Turismul este unul dintre cele mai afectate domenii de activitate în contextul incertitudinii cauzate de răspândirea virusului COVID 19 și impactul pe care această epidemie o are și în țara noastră.
Agentii economici angrenați în activități legate de turism din județul Constanța (agenții, hoteluri, transportatori, ghizi de turism) au înregistrat lună de lună scăderi semnificative ale încasărilor, scăderi semnificative ale cererilor de servicii de călătorie pentru anul 2020 și anulări semnificative sau amânări pe termen nedefinit a serviciilor deja contractate.
În acest moment, pierderile din industrie încă nu pot fi contabilizate, însă situația devine din ce în ce mai îngrijorătoare. 
Industria cere sprijin de la autorități centrale și locale, deopotrivă.
“La sfârșitul anului trecut, județul Constanța avea 934 de unități de cazare de toate tipurile, aproape un sfert din totalul camerelor existente în industria de turism din întreaga țară.
Capacitatea totală de cazarea din județul nostru este de 89.902 locuri.
După declararea stării de urgență, toate unitățile de cazare și-au închis porțile.
Aceste cifre au rolul de a ne arăta ce pondere mare are turismul pentru noi, constănțenii. Toate aceste cifre au în spate zeci de mii de angajați și alte mii de job-uri din industrii conexe care oferă servicii pentu sectorul turistic.
Este nevoie de un plan clar al autorităților locale ce au obligația de intra în dialog cu reprezentanții acestei industrii atât de greu încercate în această perioadă”, susține liberalul Mihai Lupu.






 

Tags: Mihai Lupu


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii