Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:44 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Membrii PNL care vor să candideze la alegerile europarlamentare își vor depune candidatura până la data de 1 octombrie

ro

06 Aug, 2018 00:00 1465 Marime text

Consiliul Național al PNL a adoptat criteriile, procedura și calendarul privind desemnarea candidaților la europarlamentare.

Astfel, membrii PNL care vor să candideze în cadrul alegerilor europarlamentare își vor depune candidatura la Secretariatul General până la data de 1 octombrie. Dosarul va cuprinde un CV profesional, un CV politic și un proiect pentru activitatea în cadrul Parlamentului European, iar pentru a putea candida pe listele PNL, membrii partidului trebuie să reprezinte o euroregiune de dezvoltare.

Primul loc pe lista de candidați va fi decis de Biroul Executiv, la propunerea președintelui PNL. În cadrul listei de candidați ai PNL pentru alegerile europarlamentare, fiecare regiune de dezvoltare va avea câte 4 candidați plus un supleant. Cele opt regiuni de dezvoltare vor fi ierarhizate în funcție de rezultatul la alegerile locale și parlamentare și de sondajul de opinie efectuat de partid.

„Ierarhia candidaților pe listă va fi stabilită în funcție de apartenența candidaților la o euroregiune, pentru respectarea reprezentării echilibrate a euroregiunilor, și de punctajul dobândit de fiecare candidat”, a stabilit BPN al PNL.

Criteriile de evaluare a candidaturilor sunt: experiența politică, experiența administrativă și profesională, experiența în relații internaționale și calitatea proiectului depus.

Evaluarea candidaturilor se va face de către BEx, în baza unui punctaj aferent fiecărui criteriu. Forma finală a listei de candidați va fi votată cel mai târziu în data de 15 noiembrie, de către Biroul Politic Național, conform prevederilor statutare, la propunerea Biroului Executiv.

PNL și președintele Iohannis și-au reînnoit parteneriatul politic 

La Consiliul Național al Partidului Național Liberal a participat și președintele Klaus Iohannis. „PNL și președintele Iohannis și-au reînnoit parteneriatul politic ce are ca scop oferirea unei guvernări stabile, democratice și în interesul românilor. Consiliul Național a fost extrem de important pentru noi, liberalii, deoarece am înțeles încă o dată că suntem singura forță politică ce poate oferi o alternativă la actuala guvernare coruptă și incompetentă. Am înțeles cu toții mesajul pe care ni-l transmite electoratul, am înțeles că trebuie să lăsăm deoparte micile dispute interne și să ne axăm doar pe găsirea unor soluții pentru țară. Nu mai putem pierde timpul, căci cu fiecare zi care trece România se scufundă și mai mult în neîncredere“, susține președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă.
 

Citește și:

PNL Constanța nu va avea candidați eligibili pe lista pentru europarlamentare. Ce spune președintele Huțucă?

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii