Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:57 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Medgidia merită mai mult" DUMITRU MOINESCU vine cu o platformă electorală în şapte puncte (Galerie foto)

ro

05 Jun, 2012 01:00 4392 Marime text
DumitruMoinescu.jpgPentru a excela şi pentru a se dezvolta armonios, la fel ca şi celelalte urbe, municipiul Medgidia are nevoie de un primar capabil şi cu experienţă.

Dumitru Moinescu, candidat independent la Primăria Medgidia, a intrat în cursa electorală cu trei atuuri de necontestat. A fost deputat, ministru şi primar, experienţa sa politică şi managerială neputând fi puse vreun moment la îndoială. Moinescu îşi doreşte să revină la şefia Primăriei Medgidia pentru că este sigur că soluţii pentru ieşirea din impas există. În acest sens, candidatul independent propune alegătorilor platforma sa electorală, un program în şapte puncte care garantează transformarea Medgidiei într-un oraş prosper. Prin acest plan ambiţios, Moinescu susţine că Medgidia va deveni urbea în care cetăţenilor le va face plăcere să locuiască, pentru că vor avea şansa să trăiască şi să-şi crească copiii într-un mediu civilizat şi prosper.

Ce ascunde radiografia oraşului?

Platforma electorală a fost conturată în urma discuţiilor purtate cu locuitorii oraşului. Candidatul independent a reuşit astfel realizarea unei radiografii a urbei, care scoate la iveală principalele probleme ale localnicilor, lăsate nerezolvate de actuala administraţie. Cetăţenii se confruntă cu lipsa locurilor de muncă, cu starea proastă a drumurilor, mai ales în cartierele oraşului, cu sărăcia şi lipsa oricăror perspective pentru tineri. Curăţenia oraşului, ca urmare a contractului cu firma de salubrizare GBI, lasă de dorit, gunoaiele înghiţind cartierele Medgidiei. Moinescu susţine că mai pun probleme localnicilor furturile de fier vechi şi siguranţa publică, dar şi lipsa locurilor de joacă pentru copii şi a celor de distracţie şi sport pentru tineri, precum şi preţul căldurii. Candidatul independent declară că banii oraşului, care ar fi putut asigura dezvoltarea Medgidiei, au fost înstrăinaţi de actuala administraţie. Mai precis, localnicii nu au beneficiat de 20% din fondurile care-i revin oraşului de la bugetul naţional, banii fiind cedaţi Consiliului Judeţean Constanţa. Ce mai ascunde radiografia oraşului? Moinescu susţine că sute de hectare din pământurile municipiului au încăput pe mâna străinilor şi a acoliţilor lui Iordache, iar iluminatul public a fost concesionat către firmele clientelei USL.

Construirea Parcului Industrial - o certitudine

Ca răspuns la neajunsurile cetăţenilor, Dumitru Moinescu a venit cu un program electoral ce vizează în primul rând generarea de locuri de muncă. Moinescu vorbeşte în acest sens despre crearea de mii de locuri de muncă bine plătite prin construirea Parcului Industrial Medgidia, proiect abandonat de actualul primar. Oraşul se va dezvolta prin urgentarea investiţiilor în infrastructură. În cei patru ani de mandat, Moinescu se angajează ca toate străzile din Medgidia să aibă apă, canal, gaz şi asfalt (inclusiv Valea Dacilor şi Remus Opreanu).

Locuri de casă şi agrement pentru tineri

Tinerii vor primi locuri de casă prin construirea a 100 de locuinţe sociale şi a 120 de locuinţe tip ANL. De asemenea, vor fi acordate 400 de loturi de teren pentru tinerii căsătoriţi. Pentru copii, vor fi amenajate terenuri de sport, locuri de joacă şi parcuri în fiecare cartier al oraşului. Moinescu are în atenţie şi reabilitarea bazinului de înot şi a patinoarului, dar şi reînfiinţarea echipelor de handbal şi de fotbal.

Muzeul „Lucian Grigorescu" îşi va redeschide porţile

Programul electoral al candidatului independent face referire şi la redeschiderea Muzeului „Lucian Grigorescu", instituţie culturală închisă de Consiliul Judeţean Constanţa. Implicit, va fi reluată stagiunea culturală de teatru.

Fonduri europene pentru integrarea socială

Accesarea fondurilor europene se va face cu precădere pentru crearea de programe cu finanţare europeană pentru integrarea socială a copiilor săraci, a persoanelor cu handicap, a familiilor monoparentale, a şomerilor şi a celor care nu beneficiază de niciun fel de asistenţă din partea statului, susţine candidatul independent. Integrarea romilor în societate va fi o altă preocupare a primarului Dumitru Moinescu. Cu fonduri de la Uniunea Europeană, vor fi implementate proiecte pe termen lung pentru ridicarea calităţii vieţii în comunitatea de romi.

Luptă pentru câştigarea Primăriei alături de 20 de consilieri

„Medgidia merită mai mult!", declară Dumitru Moinescu. Alături de echipa de consilieri este pregătit să ducă la bun sfârşit platforma electorală. „Suntem conştienţi cu toţii că Medgidia se află într-o criză economică şi socială mai dureroasă decât în alte oraşe din ţară. Singura soluţie pentru ieşirea din impas este schimbarea actualei administraţii a oraşului. Sunt conştient de faptul că nu mă aşteaptă o muncă uşoară, că fotoliul de primar înseamnă în primul rând responsabilităţi, însă sunt convins că împreună putem transforma Medgidia într-un oraş prosper, în care să ne placă să trăim şi să ne creştem copiii", declară Dumitru Moinescu. Iată numele celor 20 de candidaţi la Consiliul Local Medgidia care, împreună cu primarul Dumitru Moinescu, se angajează să contribuie cu succes la dezvoltarea oraşului: Ionuţ Stroia (26 de ani, inginer energetician), Dumitru Popa (66 de ani, medic veterinar), Neculai Purcaru (26 de ani, manager companie multinaţională), Chenan Ibram (26 de ani, administrator societate comercială), Ionela Ceauşu (41 de ani, cadru didactic la Grădiniţa nr. 8), Monica Nedelcu (37 de ani, profesor titular de limba franceză şi de limba paniolă la Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu"), Cătălina Niculae (24 de ani, funcţionar bancar), Ştefan Francu (40 de ani, administrator), Vasile Ulmeanu (57 de ani, ofiţer MApN în rezervă), Camelia Pleşca (46 de ani, expert contabil, director general), Ion Crăciun (55 de ani, antrenor al Echipei Naţionale de Handbal Feminin a României), Lucreţia Răileanu (49 de ani, contabil), Erchian Ionus (26 de ani, profesor de educaţie fizică şi sport la Şcoala cu clasele I-VIII „Constantin Brâncuşi"), Andreea Mirică (33 de ani, profesor de limba română Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu"), Nicolae Dicianu (52 de ani, ofiţer MApN în rezervă), Daniel Vasiliu (24 de ani, traducător franceză, engleză), Facredin Husein (48 de ani, expert contabil), Remus Cotiga (37 de ani, administrator), Aurelia Baciu (28 de ani, referent resurse umane).

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Ion 05 Jun, 2012 14:17 Si Iordache sa declare cui a vindut pamintul Medgidienilor:182 hectare de pamint cu 0,80 eurocenti pe metru 2 din Parcul Industrial Medgidia!!!Oare cui lo fi vindut oameni buni...Oare nu ne vom trezi ca la cumparat tot el?!!Sa iasa in fata cetatenilor sa explice...Ne-am saturat de abureli si secretisme.
  • emil 05 Jun, 2012 13:17 Eu am incredere in el-si ma numar printre multi altii ,numiti,poate,de actuala conducere a orasului,naivi.Sper ca noaptea de 10 spre 11 iunie sa aduca un rezultat bun pentru orasul nostru,adica pe domnul Moinescu!
  • Jeny 05 Jun, 2012 05:19 Succes domnului Moinescu si echipei sale !!! Ii asteptam cu mare drag in priamarie !!!