Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:44 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazăre nu vrea la SIE, dar nu-i convine Ungureanu

ro

15 Mar, 2012 00:00 1669 Marime text
Mazare_Ungureanu_-_Razvan_Ungureanu_02.jpgPrimarul Radu Mazăre a declarat ieri, la finele şedinţei extraordinare de Consiliu Local, că îi va cere public premierului Mihai Răzvan Ungureanu să intervină la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului pentru aprobarea proiectelor pe fonduri europene ale Constanţei.

Edilul spune că nici nu-l cunoaşte pe cel care i-a luat locul Elenei Udrea şi că municipalitatea aşteaptă doar să-i fie semnate proiectele. „S-au schimbat miniştrii, până văd despre ce-i vorba, până văd nu ştiu ce, noi pierdem banii. Aici discutăm de documente. Relaţia mea personală? Nu îl ştiu. Primăria aşteaptă să îi fie semnate proiectele. Deocamdată nu am văzut niciun buget semnat. Dacă mai durează vreo două săptămâni, o să-i cer public să intervină pentru că îl auzeam că îşi ceartă miniştrii, că cea mai importantă sarcină este această absorbţie a fondurilor europene, iar noi stăm cu proiectele de luni de zile, de jumătate de an, mai mult. Stăm cu proiectele gata şi aşteptăm să ne vină semnăturile", a declarat primarul. Mazăre şi-a păstrat părerea nu foarte bună pe care o are despre noul premier, declarată încă de la desemnarea sa. Nu-i convine că şeful SIE a ajuns să conducă Guvernul sau că Teodor Meleşcanu a ajuns la Serviciul de Informaţii. Însă nici nu şi-ar fi dorit să fie în locul lui. Doreşte să-i ceară premierului deblocarea proiectelor Constanţei, dar nu are încredere în Ungureanu, numindu-l... securist: „Am părerea că în România, pe faţă, securitatea, pe faţă, a luat puterea. Problema e că ei nu sunt ei. Cu un asemenea om nu poţi să discuţi, care are nişte resorturi la care răspunde oricând. Nu poţi să ştii că ia o decizie la stânga sau ia o decizie la dreapta pentru că aşa este logic, pentru că el primeşte telefon, primeşte o comandă de la şeful lui şi o execută. Şi aţi văzut că sunt securişti peste tot. La un moment dat, când este nevoie, apar acolo unde este nevoie. Ca şi mulţi dintre cei care s-au dus la UNPR. Ca şi nea Meleşcanu. De ce nu mă pun pe mine şeful Securităţii?".

Chiar dacă s-a întrebat retoric de ce n-a primit funcţia, Mazăre a revenit, spunând că nici nu şi-o doreşte. Că nu este după dorinţă la SIE...

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii