Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:26 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazare a "imprumutat" PSD-ului locuintele ieftine

ro

08 Oct, 2008 00:00 1379 Marime text
1223408947.jpg

Social-democratii isi bazeaza victoria in alegerile parlamentare, la malul marii, pe programul care i-a asigurat victoria edilului Constantei

PSD si-a asigurat tema de campanie electorala la malul marii. A preluat, fara drepturi de autor, tema centrala care i-a asigurat succesul in campanie lui Mazare: constructia locuintelor ieftine pentru tineri. Dupa o runda de negocieri cu constructorii locuintelor ieftine pentru tineri, Radu Mazare a anuntat pretul apartamentelor si garsonierelor, declarand ca, in cazul in care PSD ajunge la guvernare, TVA-ul va fi scos. "E o discutie pe care am purtat-o cu Geoana si aceasta conditie a fost inclusa in programul de guvernare al PSD", a afirmat Mazare. Primarul Constantei a tinut sa sublinieze ca, desi criza financiara face ravagii pe glob si a inceput sa ajunga si in Europa, primaria continua programul de locuinte. "Pe 22, la ora 11.00, vom incepe constructia blocurilor", a spus Mazare. El a anuntat si constructorii care se vor ocupa de ridicarea blocurilor. Imobilele vor fi construite in opt etape. Astfel, de primele doua blocuri se va ocupa SC Almacons SRL, iar de urmatoarele trei, SC Argos SA. Ulterior, vor construi cate doua blocuri ABC Val SRL, SC COMCM SA, SC Imvest SA, SC Eucass SRL si Argos SA, iar SC Metal Intertrade va ridica trei blocuri. Printre firmele selectate de primarie se numara foarte multe care au avut o colaborare stransa si pana acum cu municipalitatea. Am putea spune ca sunt firme agreate de Primaria Constanta, iar la unele dintre ele sunt actionari apropiati ai primarului Radu Mazare.

Firme agreate de primarie

La Almacons, de pilda, sunt actionari Constantin Comanoiu, Marius Constantin Comanoiu, Marius Fainarea si Teodor Constantin Pilca. SC Argos ii are ca administratori pe Ibram Aidin, Lucian Lazia, Emil Postole si Dorel Stoica. La SC ABC Val il gasim ca administrator si actionar unic pe omul de afaceri Vasile Costea, iar la SC COMCM, unul dintre principalii actionari este Constantin Fratila, presedintele filialei Constanta a Fortei Democrate. De asemenea, la SC Imvest, director general este fiul liberalului Gheorghe Iorov, George Alexandru Iorov, iar SC Eucass SRL este patronata de Iusuf Mahir. Eucass construieste, pentru Sisteme Internationale de Afaceri, Portul Turistic Tomis. Este cunoscut faptul ca Sistemele ii apartin lui Valentin Ionescu, un bun prieten de-al edilului, cu care imparte mai multe business-uri. Mai trebuie subliniat si faptul ca Eucass se numara printre sponsorii HCM Constanta, echipa de suflet a presedintelui CJC, Nicusor Constantinescu. Firma Metal Intertrade, care va construi trei blocuri de locuinte, a fost infiintata anul acesta si este patronata de administratorul unic Patrick Andrei Ene, un foarte tanar om de afaceri de numai 27 de ani, din Bucuresti. Asadar, acestea sunt firmele ce le vor face case constantenilor tineri de la care vor obtine un profit mic, dupa cum a precizat primarul Mazare.

"Preturile sunt in limitele anuntate"

Edilul a precizat, insa, ca preturile raman in limitele valorilor anuntate initial. Astfel, cei care vor plati integral locuinta la finalizarea ei, prin banca sau cu banii jos, vor plati 519 euro/mp, iar cei care, la semnarea contractului, platesc un avans de 15% vor plati 510 euro/mp. De asemenea, tinerii care vor da un avans de 25% din valoarea totala a locuintei vor plati 499 euro/mp, iar cei care vor plati 50%, doar 489 euro/mp. Cei care vor da un avans de suta la suta vor plati doar 475 euro/mp. La intrarea in cartierul de locuinte va fi infiintat un birou in care viitorii proprietari isi vor putea incheia contractele, in prezenta reprezentantilor primariei si ai constructorului. Termenul pana la care tinerii selectati pentru primele locuinte ieftine trebuie sa isi incheie contractul este 1 februarie. In cazul in care acestia nu vor semna documentatia, locul lor va fi luat, prin ridicare de pe lista, de urmatorii. Reamintim ca o garsoniera are 39 mp cu tot cu spatiile comune, iar apartamentele de doua camere au o suprafata de 73, respectiv 75 mp.

Scris de: {autor}Manuela MOLDOVEANU {/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii