Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:22 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazăre a autorizat protestele până la sfârşitul lunii „Desfortificatorul" lui Teodosie, în fruntea protestului de la Constanţa (Galerie foto)

ro

17 Jan, 2012 00:00 3279 Marime text
protest-protest1.jpg„Desfortificatorul" este o mai veche cunoştinţă a jandarmilor constănţeni şi a apărut în peisajul mediatic în anul 2009, în timpul desfăşurării probei la Limba şi Literatura Română a examenului de Bacalaureat

Cu girul autorizaţiei semnate de primarul Radu Mazăre, protestele din faţa Prefecturii Constanţa pot fi organizate zilnic, până pe 31 ianuarie, de la ora 8.00 până la ora 23.00. Autorizaţia a fost eliberată pentru Asociaţia Haiducilor, condusă de Nicolae Mavrodin.

50 de constănţeni au cerut demisia preşedintelui

Mai multe forţe de ordine decât manifestanţi s-au înregistrat şi la protestul de ieri din faţa Instituţiei Prefectului. Peste 30 de jandarmi şi-au luat posturile în primire încă de la ora 13.00, iar poliţiştii au organizat patrule mobile în jurul Prefecturii. Acţiunea poliţiştilor a fost vegheată de la comandă atât de comisarul-şef Adrian Rapotan, adjunctul IPJ, cât şi de Emilian Pârvu, comandatul Poliţiei municipiului Constanţa. La locul ostilităţilor erau prezente şi echipaje ale rutieriştilor.

Nu a fost nevoie de intervenţia forţelor de ordine, deoarece nu s-au înregistrat incidente.

Oamenii au scandat lozinci împotriva Guvernului şi a şefului statului şi în câteva rânduri au aplaudat prezenţa în zonă a utilitarelor SMURD. Jandarmii au rămas în dispozitiv până aseară târziu, mitingul fiind autorizat să se desfăşoare până la ora 23.00.

Protestatarii prezenţi au fost totuşi filmaţi pentru a putea fi identificaţi în cazul unor violenţe.

Cine este „Desfortificatorul"?!

protest-protest2.jpgPersonajul în cauză s-a născut cu mult înainte ca numele să-i fie legat de aşa-zisul abuz sexual în care a fost amintit numele Arhiepiscopului Tomisului, Teodosie. „Desfortificatorul" este o mai veche cunoştinţă a jandarmilor constănţeni şi a apărut în peisajul mediatic în anul 2009, în timpul desfăşurării probei la Limba şi Literatura Română a examenului de Bacalaureat, atunci când personajul, pe numele său real Ciprian Stănescu, a creat un scandal monstru, nemulţumit fiind de modul în care fusese evaluat de profesor la proba orală a examenului de Bac. În prezentarea subiectului în faţa comisiei de examinare, Stănescu a folosit mai mult cuvinte printre care şi „desfortificatorul", cuvinte care nu se regăsesc în Dicţionarul Explicativ al Limbii Române. Profesorul i-a cerut explicaţii asupra terminologiei utilizate şi de aici a izbucnit un adevărat scandal, fiind nevoie de intervenţia jandarmilor.

La protestul de ieri, „desfortificatorul" a condus ostilităţile din faţa Prefecturii şi a cerut presei şi jandarmilor să se alăture manifestanţilor. Tot Stănescu s-a arătat nemulţumit de ţarcul instalat de jandarmi în faţa Instituţiei Prefectului, deoarece la Constanţa nu au existat violenţe.

Alături de protestatari a fost prezent şi Nicolae Mavrodin, care s-a ocupat de autorizarea manifestaţiei. El s-a lăudat că l-a convins pe primarul Mazăre să-i permită să protesteze în numele Asociaţiei Haiducilor până la finele lunii ianuarie.

Alte proteste, pe înserate, puse la cale pe Facebook

Un alt protest prin care se cere demisia puterii a fost organizat pe Facebook de mai mulţi tineri. „Constănţeni, cine se simte nedreptăţit, nemulţumit şi a ajuns la limita răbdării este aşteptat luni seara la ora 19.30 în faţa Prefecturii! Preferaţi să staţi în casă şi să vă uitaţi la TV în loc să ieşiţi în stradă şi să vă strigaţi drepturile?? Acest miting este organizat de oameni care vor să schimbe ceva în această ţară, nu are nicio culoare politică şi nu susţine vreun partid anume!", se arată în invitaţia lansată pe site-ul de socializare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • c.constantin 17 Jan, 2012 07:21 cei ce doreau cu adevarat o schimbare,trebuiau a incepe cu un protest ferm impotriva pretului aberant ales de mazare la GCAL,338 roni plus tva egal 420 roni - la 15 km de constanta,edilul matei percepe jumate din suma !..asta-i de actualitate !