Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:18 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Martie 1918 - martie 2018 Constanţa, primul judeţ din ţară care va adopta o declaraţie simbolică de unire a României cu Republica Moldova! (document)

ro

07 Mar, 2018 00:00 2170 Marime text
Partidul Mişcarea Populară Constanţa a depus, în data de 5.03.2018, sub nr. 6005/05.03.2018, la Consiliul Judeţean, proiectul de hotărâre privind susţinerea Declaraţiei de Unire cu Republica Moldova (pe care o regăsiţi în secţiunea „Documente“), în vederea aprobării în şedinţa solemnă de Consiliu ce va avea loc pe data de 27.03.2018, dată cu o puternică încărcătură patriotică şi de importanţă semnificativă pentru cele două ţări.
 
Proiectul vine ca urmare a faptului că anul 2018 este declarat Centenarul Marii Uniri cu Basarabia, iar în data de 27.03.1918 s-a înfăptuit unirea dintre România şi Basarabia.
„Prin Declaraţia de Unire pe care o vom adopta în cadrul şedinţei Consiliului Judeţean, ne arătăm susţinerea faţă de localităţile din Republica Moldova. Este o datorie morală pe care o avem pentru reîntregirea neamului românesc şi pentru eroii care s-au jertfit pe câmpurile de luptă. Este una dintre cele mai memorabile pagini de istorie şi ne dorim marcarea cu demnitate a Centenarului Marii Uniri, exprimându-ne în mod deschis şi democratic susţinerea faţă de acest eveniment istoric, reîntoarcerea Basarabiei la patria-mamă, România. Ulterior adoptării prezentului proiect de hotărâre, acesta va fi transmis preşedintelui României, Camerei Senatului, Camerei Deputaţilor şi Guvernului României, constituind astfel un pas pentru reîntregirea naţională“, a declarat Claudiu-Iorga Palaz.
 
Acest gest simbolic vine în întâmpinarea declaraţiilor de unire cu patria-mamă, România, declaraţii adoptate în peste 70 de localităţi din Basarabia.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii