Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:15 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Manuela Mitrea vrea să vină în sprijinul copiilor autişti

ro

22 Nov, 2008 03:47 722 Marime text

Candidatul PSD la Camera Deputaţilor, în Colegiul 8, şi-a manifestat interesul de a se implica în ajutorarea copiilor din Constanţa care suferă de această boală.

Ieri, la finalul inaugurării oficiale a Grădiniţei nr. 58, Manuela Mitrea a fost abordată de mamele mai multor copii bolnavi de autism, care i-au cerut sprijinul. Candidatul PSD a luat la cunoştinţă problema, invitând mamele care au copii cu autism la sediul său, pentru a sta de vorbă pe îndelete şi a găsi cele mai bune soluţii. Una dintre propunerile cu care deputatul PSD a venit este adoptarea rapidă a unei legi, de către Parlament, referitoare la reabilitarea şi recuperarea acestor copii.

Autismul este o boală în care copiii sunt captivi într-o lume a tăcerii, lipsiţi de bucuriile elementare ale copilăriei. Se spune despre autism că nu are leac, dar acesta poate fi ameliorat dacă este diagnosticat la timp şi tratat corespunzător. În Constanţa sunt înregistraţi în jur de 135 de copii autişti, însă numărul lor se pare că este mult mai mare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii