Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:51 10 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Manifestul politic al ziarului ZIUA de Constata

ro

29 Oct, 2004 00:00 580 Marime text
ZIUA de Constanta, supliment al editiei nationale isi insuseste manifestul politic al ziarului ZIUA publicat in editia de ieri. Pe langa cele stipulate in Manifestul politic al ziarului ZIUA pe care-l redam in continuare, ZIUA de Constanta face urmatoarele precizari: Tinand cont de punctul 12 al manifestului, editia locala va prezenta in afara prezidentiabililor si pe candidatii pentru Parlament din judet. Campania se va desfasura cu condescendenta, indiferent de culoarea politica a celor care isi fac campanie. ZIUA de Constanta nu va gazdui atacuri la persoana la adresa candidatilor si se va rezuma la relatarea dezbaterilor publice, a programelor electorale si a celor inscrisi in competitia electorala. De asemenea, vor fi promovate actiunile partidelor, aliantelor politice si electorale.Fidel ideii de transparenta fata de cititoriCredincios devizei "Siguranta cetateanului mai presus decat securitatea statului" sub care apare de la primul numarCotidianul ZIUA isi face public, modul in care va aborda campania electorala pentru alegerile parlamentare si prezidentiale din 2004

1 Politica redactionala nu va avea nici o legatura cu contractele de publicitate pe care le va incheia departamentul de specialitate al ziarului.

2 Plecand de la realitatea ca majoritatea candidatilor la Presedintie si-au asumat rolul de locomotive pentru formatiunile care i-au propus, ZIUA va adopta aceeasi strategie pentru alegerile parlamentare si prezidentiale. Actiunile candidatilor la sefia statului vor fi prezentate ca parte a campaniei formatiunilor care i-au propus.3 ZIUA va fi echidistanta. Toti candidatii si toate partidele vor fi cantarite cu aceeasi unitate de masura. Insa, si in perioada campaniei electorale redactia va monitoriza la sange activitatea Puterii. ZIUA va amenda orice incercare a guvernantilor de a se folosi de institutiile statului sau de fondurile publice pentru a castiga voturi.4 In conditiile in care seful statului este si candidat pe listele Uniunii PSD+PUR, ZIUA va veghea ca Ion Iliescu sa nu implice, impotriva Constitutiei, institutia prezidentiala in campania electorala a Uniunii. De asemenea, vor fi amendate eventualele implicari partizane ale oricarei institutii a statului in campanie.5 Observandtendinta de reducere a dezbaterii politice la confruntarea dintre cele doua formatiuni situate pe primele locuri in sondaje, ZIUA va oferi conditii de exprimare pentru toate partidele si toti candidatii. Romanii au dreptul sa stie, inainte de a vota, ce propun toate fortele politice inscrise in cursa electorala.6 ZIUA va veghea ca nici un candidat sau partid sa nu-si insele alegatorii. Daca vom avea informatii despre candidati, de natura sa le puna la indoiala buna credinta si indeplinirea cu onestitate a mandatului, le vom publica fara nici o discriminare, dupa o atenta verificare.7 ZIUA va face tot posibilul sa demaste incercarile de manipulare a electoratului, precum si pe cei care se vor afla in spatele lor. Redactia va fi foarte atenta la prezentarea rezultatelor sondajelor de opinie. Nici un sondaj nu va aparea in paginile ziarului daca nu se precizeaza cine l-a comandat.8 ZIUA va refuza publicarea de stiri trunchiate, incomplete sau tendentioase menite a prejudicia imaginea sau viata privata a unui candidat, chiar daca ele au fost lansate public. Insa, nu va respinge polemicile civilizate.9 ZIUA va sustine neconditionat programe, proiecte, luari de pozitie sau idei puse in slujba statului de drept, respectarii proprietatii, dreptului la libera exprimare si integrarii europene.10 ZIUA va monitoriza foarte atent atacurile la adresa democratiei si manifestarile extremiste sau xenofobe, pe care le va sanctiona prin toate mijloacele publicistice si legale.11 ZIUA va aloca spatiu extins reflectarii campaniei electorale, astfel incat alegatorii sa mearga la urne in deplina cunostinta de cauza. 12 Editiile locale ale cotidianului ZIUA vor avea propria politica, functie de realitatile campaniei locale din zona pe care o acopera.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii