Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:49 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mandatele consilierilor locali de la Mereni, vacantate de prefect. Urmează alegeri parţiale

ro

22 Feb, 2017 00:00 2570 Marime text
Aleşii locali din Mereni au părăsit sala înainte de a depune jurământul, astfel încât constituirea noului Consiliu Local Mereni nu a fost posibilă.
 
Dat fiind faptul că ieri a avut loc a treia încercare de constituire a CL Mereni cu supleanţii consilierilor locali aleși în urma scrutinului din 5.06.2016, a fost, practic, ultima şansă pentru formaţiunile politice care au reprezentare în Consiliul Local Mereni să demonstreze că le interesează soarta acestei localităţi.
 
După ce Instituţia Prefectului - Judeţul Constanţa va intra în posesia procesului-verbal de şedinţă, reprezentantul Guvernului în teritoriu va vacanta posturile de consilieri locali şi va solicita Executivului să adopte prin hotărâre de Guvern o dată pentru organizarea alegerilor parţiale pentru CL Mereni.
 
Vă reamintim că, la Mereni, problemele au început imediat după alegerile locale, iar în decembrie, instanţa a decis dizolvarea CL Mereni, care nu se întrunise în două şedinţe consecutive. Înainte de dizolvare, componenţa CL Mereni era următoarea: cinci consilieri PSD, cinci PNL şi unul PMP.

Totodată, pe rolul instanţei de contencios-administrativ a fost înregistrat, la 13 februarie, dosarul 760/118/2017, prin care consilierii locali rezultaţi din alegerile din iunie 2016 care şi-au pierdut mandatele contestă modalitatea pentru care a optat prefectul în hotărârea de a reconstitui CL Mereni, în baza Ordonanţei 41/2015.


 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii