Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:17 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mai ieri vice, astăzi primar Dorel Alexandru, ales de peste jumătate dintre locuitorii comunei Rasova (documente)

ro

27 May, 2014 00:00 2918 Marime text
Comuna Rasova are de duminică un nou primar. După ce din luna ianuarie a preluat frâiele conducerii administraţiei publice locale, Dorel Alexandru este noul primar ales de cetăţenii cu drept de vot din comuna Rasova. Actualul primar, Dorel Alexandru, a făcut echipă bună cu fostul lider al administraţiei publice locale, Mihalache Neamţu, care a demisionat la începutul anului din funcţia de primar. De atunci, a doua persoană ca importanţă din fruntea Primăriei a preluat conducerea. Şi, din câte se pare, a făcut treabă bună, pentru că alegătorii l-au preferat cu o majoritate covârşitoare celorlalţi contracandidaţi.

Potrivit numărătorii finale a buletinelor de vot, Dorel Alexandru, care a candidat pentru alegerile parţiale locale de duminică fiind susţinut de Alianţa Electorală PSD-PC-UNPR, a obţinut 892 din voturile valabil exprimate ale rasovenilor. La mare distanţa s-a clasat Gheorghe Mocanu (PPDD), cu 364 de voturi, Maria Mitu (PNL) - 347 de voturi, Marina Iordache (PDL) - 32 de voturi, iar Aurel Sandu (Forţa Civică) - 14 voturi. Din totalul de 1.708 voturi exprimate, au fost valabile 1.649. Din punct de vedere statistic, Dorel Alexandru, candidatul Alianţei Electorale PSD-PC-UNPR, a fost ales de 54,09% dintre alegători, Gheorghe Mocanu - de 22,07%, Maria Mitu - de 21,04%, Marina Iordache - de 1,94%, iar Aurel Sandu - 0,84% din totalul de voturi valabile. Potrivit datelor finale ale alegerilor de duminică, la vot s-au prezentat aproximativ 55% din cei aproape trei mii de alegători înscrişi pe liste. În comuna Rasova au fost amenajate în total trei secţii de votare, una în satul Cochirleni şi două în centrul de comună Rasova. Comisiei electorale i-a fost solicitată şi urna mobilă, pentru opt dintre cetăţenii care nu s-au putut deplasa la secţiile de votare. Procesul electoral s-a desfăşurat fără prea mari incidente, oamenii legii au aplicat doar o amendă pentru afişaj electoral în preajma secţiei de votare în afara campaniei electorale. Conform estimărilor oferite de biroului electoral, prezenţa la vot a fost mai numeroasă pentru alegerile locale decât pentru cele europarlamentare, locuitorii comunei Rasova fiind mai interesaţi de persoana care le va conduce destinele din fotoliul de primar, decât de factorii de decizie pentru România din Parlamentul European.
De departe, Dorel Alexandru era candidatul care cunoştea cel mai bine realităţile, bugetul local şi „mersul“ în Primăria comunei Rasova. De altfel, Alexandru a fost alegerea fostului gospodar-şef Mihalache Neamţu în 2012, pentru a-l secunda la conducerea administraţiei publice locale. Fostul vice - actual primar - este inginer de meserie, iar în timpul mandatului său şi-a propus să pună accent pe dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii din localitatea pe care de acum o cârmuieşte. El a declarat în mai multe ocazii că îşi doreşte să aducă localitatea Rasova acolo unde-i este locul, între tradiţie şi modernitate şi să redevină, de ce nu, la strălucirea de cândva, când comuna era chiar reşedinţă de judeţ. „Ne apropiem de finalizarea pietruirii străzilor din Cochirleni, iar la Rasova vom continua lucrările la reţeaua de canalizare şi la staţia de epurare. De asemenea, mi-am propus să realizez căminele culturale din Rasova şi Cochirleni pentru a le da posibilitatea locuitorilor comunei de a avea un loc al lor de petrecere a timpului liber şi unde să poată fi organizate evenimente“, a declarat proaspătul primar al comunei Rasova, Dorel Alexandru, care a vorbit despre câteva dintre proiectele pe care le are pentru comunitatea sa.
Potrivit declaraţiei de avere din anul 2013, primarul Dorel Alexandru deţine, din anul 1994, 3 hectare de teren agricol, iar în anul 2005 a achiziţionat o parcelă de 7 hectare de viţă-de-vie. De asemenea, este moştenitor, din anul 1990, a unei case de locuit în satul Cochirleni, în suprafaţă de 100 de metri pătraţi. Dorel Alexandru deţine un autoturism Dacia 1310, cumpărat în anul 1998, dar şi un autoturism Chevrolet achiziţionat în anul 2005. În calitate de viceprimar, câştiga anual 17.000 de lei, iar soţia sa, din funcţia de profesor la şcoala din Rasova a acumulat aceeaşi sumă din salariul pe anul 2013. Potrivit declaraţiei de interese, este membru al PSD Rasova.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii