Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:20 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ludovic Orban vrea şefia PNL. Filiala Constanţa, divizată în opinii

ro

14 Feb, 2017 00:00 1781 Marime text
Ludovic Orban şi-a anunţat candidatura la funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal (PNL). „Am aşteptat această reuniune a Biroului Politic al PNL, care dă startul alegerilor interne în partid, pentru a-mi anunţa candidatura fermă la funcţia de preşedinte al PNL. (...) Mi-am depus candidatura la funcţia de preşedinte al PNL pentru a oferi partidului din care fac parte caracter şi identitate, forţă şi credibilitate. Ca preşedinte al PNL, vreau să fiu garantul unităţii, coeziunii interne a PNL, iar obiectivul meu principal este să transform în bine PNL, astfel încât să putem să câştigăm toate competiţiile electorale împotriva PSD“, a spus Orban, la Parlament, unde se desfăşoară Biroul Politic Naţional al liberalilor.

El a afirmat că îşi doreşte ca PNL să devină „forţa politică dominantă în societatea românească“. „Din punctul meu de vedere, nu operez nicio discriminare între membrii PNL. Nu fac parte din nicio cooperativă, din nicio facţiune, din nicio gaşcă, din niciun grup. Eu fac parte dintr-o echipă, iar echipa mea este întregul PNL“, a adăugat Orban.

În opinia sa, între PNL şi preşedintele Klaus Iohannis va trebui să existe un „parteneriat onest, transparent, cinstit, care să ajute România să meargă înainte“.
 
El a susţinut că nu are absolut nicio temere cu privire la o decizie definitivă în cazul dosarului său. „Odată ce s-a pronunţat instanţa de fond, nu am absolut niciun motiv să-mi imaginez că s-ar putea întâmpla ceva“, a spus Orban.

Potrivit liberalului, conducerile locale ale PNL ar trebui să fie alese de adunări generale ale organizaţiilor, şi nu pe sistem de delegări, conducerea judeţeană - în cadrul unei conferinţe judeţene cu o participare cât mai largă a membrilor liberali, iar conducerea naţională - de Convenţia Naţională.

Ludovic Orban consideră că şi membrilor PNL ar trebui să li se dea dreptul să aleagă preşedintele partidului.

La Constanţa, părerile sunt împărţite

Preşedintele PNL Constanţa, Gheorghe Dragomir, a participat la şedinţa Biroului Politic al Partidului Naţional Liberal în care Orban şi-a anunţat candidatura la preşedinţia formaţiunii politice. „Fiecare coleg este liber să candideze şi are şansa sa, cu siguranţă vor mai fi şi alte candidaturi. La nivelul organizaţiei, fiecare delegat care va participa la Congres va vota aşa cum îi va dicta conştiinţa, nu putem îngrădi acest drept nimănui“, a spus Dragomir.
 
La rândul său, Ovidiu Cupşa, care a demisionat la sfârşitul anului trecut din funcţia de vicepreşedinte, acuzând modul în care sunt luate deciziile, în cadrul restrâns în filiala Constanţa, a salutat candidatura lui Ludovic Orban. „Este unul dintre oamenii care pot conduce partidul, s-a comportat întotdeauna corect, este un om integru şi unul dintre puţini lideri care cunosc în cvasitotalitatea lui teritoriul, ceea ce este foarte important pentru un preşedinte. La Bucureşti se mai vehiculează şi alte potenţiale candidaturi, însă Ludovic are un potenţial excelent să devină preşedintele partidului“, a comentat Cupşa.
 
Deputatul Robert Boroianu spune că „revenirea lui Ludovic Orban este şi o reparaţie vizavi de nedreptatea care i s-a făcut (n.r. Ludovic Orban a fost achitat, pe 31 ianuarie, în prima instanţă, în dosarul în care DNA l-a acuzat că şi-ar fi folosit funcţia politică atunci când ar fi cerut 50.000 de euro de la un om de afaceri, pentru campania electorală aferentă localelor din 2016). Este un vechi liberal şi, dacă va avea susţinerea filialelor, ar putea fi un candidat puternic pentru conducerea PNL. Cu siguranţă, vor exista mai multe moţiuni şi sigur că da, rămâne de văzut dacă va reuşi să câştige această competiţie“.
 
Fostul deputat Mihai Lupu, care spune că s-a retras din politică (a rămas simplu membru PNL), crede că Ludovic Orban va câştiga alegerile interne din PNL. „Ludovic este un liberal autentic, i s-au făcut o groază de nedreptăţi şi a ratat astfel Primăria Capitalei, mă bucur că şi-a depus candidatura. Cred că va câştiga alegerile. Ar merita acest lucru“, a comentat Mihai Lupu.
 
Un posibil contracandidat al lui Ludovic Orban este Cătălin Predoiu. După demisia Alinei Gorghiu de la şefia PNL, partidul este condus interimar de Raluca Turcan.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii