Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:30 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liderul PP-DD Constanţa, Gheorghe Slabu, posibil candidat la europarlamentare

ro

16 Mar, 2013 00:00 2340 Marime text
PP-DD Constanţa a susţinut, ieri, o conferinţă de presă în contextul căreia au fost abordate o serie de teme, de la un posibil candidat al filialei la alegerile europarlamentare, la proiectele de lege şi până la proximul scrutin din Organizaţia Municipală.

Organizaţia Municipală a PP-DD Constanţa se pregăteşte pentru alegerile din 30 martie. Potrivit liderului interimar al organizaţiei, consilierul local Dede Perodin, până la acest moment nu s-au depus candidaturi. Perodin a mărturisit însă că el va intra în această cursă. Pe de altă parte, fostul său contracandidat, acum senator în Colegiului 3, Marian Vasiliev a anunţat că nu va mai candida pentru funcţia de preşedinte al Organizaţiei Municipale. În ceea ce priveşte candidaturile trebuie menţionat că în competiţia propriu zisă  aspirantul la funcţia de preşedinte nu intră singur, ci alături de cei care vor să fie prim-vicepreşedinţi, secretari şi vicepreşedinţi.

Majorarea alocaţiei de stat a copiilor

La conferinţa de ieri au participat şi doi dintre cei trei parlamentari PP-DD de Constanţa, deputatul Colegiului 3, Răzvan Condurăţeanu, şi senatorul Colegiului 3, Marian Vasiliev. Noul deputat constănţean a anunţat, în acest context, că a semnat o iniţiativă legislativă pentru majorarea de stat a copiilor cu 20%. „L-am fundamentat foarte bine (n.r. Proiectul) din punct de vedere juridic şi financiar. Am făcut-o în sprijinul mamelor”, a menţionat Condurăţeanu, adăugând că efortul statului pentru această majorare ar fi de 365 de milioane de lei pe an. De asemenea, deputatul PP-DD a precizat că va face şi o propunere legislativă privind „indexarea corectă a punctului de pensie”.
În ceea ce-l priveşte, senatorul Marian Vasiliev a declarat că va iniţia un proiect de lege prin care, la următoarele alegeri parlamentare, partidele să fie obligate ca minimum 20% dintre candidaţii lor să fie femei. Asta, desigur, în eventualitatea unor alegeri generale pe liste, nu în sistem aşa numi uninominal.

„Eu deocamdată nu m-am decis”

În altă ordine de idei, senatorul Marian Vasiliev a vorbit, ieri, şi despre afilierea PP-DD-ului unei mişcări europene, partidul nefiind afiliat la momentul actual. Parlamentarul a numit asta „o criză de ideologie” a partidului din care face parte, dar a menţionat că, în viitorul apropiat, această afiliere ar putea avea loc.
Cât despre alegerile europarlamentare, Vasiliev a declarat că PP-DD va avea candidaţi proprii şi, mai mult, Organizaţia Constanţa l-ar vrea candidat pe liderului filialei, Gheorghe Slabu. Prezent la conferinţă, preşedintele PP-DD Constanţa, Gheorghe Slabu, a explicat că încă nu s-a hotărât cu privire la posibila candidatură: „Eu deocamdată nu m-am decis”. Slabu a menţionat şi că n-ar prea fi dispus să plece din Constanţa. Amintim că Slabu este consilier în Consiliul Judeţean Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii