Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:25 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liberalii i-au taiat lui Mazare pofta de campanie electorala

ro

10 Apr, 2008 00:00 1293 Marime text
1207770466.jpg

Guvernul a interzis autoritatilor locale sa acorde tichete cadou inaintea sarbatorilor pascale * Extrem de nemultumiti, sindicalistii pun masura pe seama summit-ului si sustin ca liberalii si-au taiat craca de sub picioare

Campania electorala a primarului Radu Mazare a ajuns intr-un punct mort. Daca ieri, edilul se pregatea sa se bata cu pumnul in piept, aratand cat de marinimos este cu functionarii publici si nu numai, placerea i-a fost stricata de guvernul liberal. Dupa indelungi discutii cu sindicatele functionarilor din aparatul primariei, al regiilor subordonate si din invatamant, primarul Mazare a anuntat, cu o mina trista, ca acordarea tichetelor cadou a fost sistata marti, printr-o ordonanta de urgenta a guvernului, care precizeaza ca autoritatile si institutiile publice nu vor acorda tichete cadou angajatilor. Problema cea mai mare este, insa, ca distribuirea tichetelor cu bucluc era in derulare, astfel ca unii au apucat sa intre in posesia lor, iar altii nu. Ghinionisti au fost 670 de profesori din institutiile de invatamant constantene, 750 de angajati ai primariei, precum si 1300 de insotitori ai persoanelor cu handicap, angajati ai creselor, ai caminelor de batrani, cantinelor sociale si ai Serviciului Public de Impozite si Taxe. Numai doua treimi din cei prevazuti in listele de beneficiari au putut intra in posesia bonurilor, a caror valoare este de 400 RON. Prin urmare, pofta primarului Mazare de a-si face imagine prin intermediul acordarii tichetelor valorice a fost stricata de guvernul liberal, la randul sau, promotor al unei campanii in folosul PNL, pe care, insa, nimeni nu o intelege in momentul de fata, pentru ca si-a atras oprobriul sindicalistilor din administratie si invatamant.

Nu renunta la propaganda...

Pentru a amortiza un pic socul provocat de anuntul facut, pozand in baiat bun, primarul a declarat ca daca nu aparea ordonanta de guvern, el avea de gand sa mai acorde astfel de bonusuri extra-salariale si cu alte ocazii, nu numai inaintea sarbatorilor pascale. Mazare a subliniat ca gestul Guvernului Tariceanu este plin de sadism, avand in vedere ca oamenii asteptau cu sufletul la gura bonurile valorice, mai ales ca, pentru unii, aceste tichete insemnau chiar masa de Paste. Primaria Constanta alocase de la bugetul local nu mai putin de 40 miliarde lei vechi pentru tichetele valorice. Mazare a tinut sa sublinieze ca cei care au beneficiat deja de bonuri nu vor fi pusi sa plateasca din salariu si nu li se va imputa in niciun fel valoarea de 400 RON.

"O nenorocire"

La randul sau, Ioana Purcarea, presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant, a declarat ca ceea ce s-a intamplat este "o mare nenorocire", precizand ca sindicalistii din invatamant vor initia o serie de actiuni pentru a protesta impotriva masurii impuse de guvern. Desi regiile din cadrul primariei nu au fost afectate de masura luata de Executiv, liderii sindicali din RADET si RATC au afirmat ca vor fi solidari cu cei "nedreptatiti" de guvern. Liderul sindicalistilor din cadrul RATC, Temur Ibraim, a spus ca va propune ca autobuzele si tramvaiele din municipiu sa circule cu farurile aprinse si sa claxoneze din ora in ora, in semn de protest fata de masura impusa de Guvernul Tariceanu. Pana la inchiderea editiei, Executivul nu daduse nicio explicatie fata de masura luata, insa sindicalistii spun ca strangerea curelei este cauzata de cheltuielile cu Summit-ul NATO.

Scris de: {autor}Manuela MOLDOVEANU {/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii