Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:05 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liberalii constănțeni cer primarului convocarea Consiliului Local al Municipiului pentru susținerea eforturilor Spitalului de Boli Infecțioase în lupta cu epidemia de coronavirus

ro

04 Apr, 2020 00:00 4765 Marime text

Liderul consilierilor municipali PNL din cadrul CLM Constanța, Adriana Arghirescu, a adresat o scrisoare primarului Decebal Făgădău, privind convocarea de îndată, în ședință extraordinară, a Consiliului Local al Municipiului Constanța, pentru a decide ca două linii din bugetul de venituri și cheltuieli rectificat să fie direcționate pentru susținerea eforturilor Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța în lupta cu epidemia de coronavirus.

“În aceste zile, municipiul Constanța, alături de multe alte localități din țară, se confruntă deja cu criza creată de pandemia de coronavirus.
Situația, unică și gravă, ne-a adus în fața unor probleme extrem de complicate, care pot fi depășite doar prin responsabilitate, disciplină și solidaritate.
Înscrierea pe curba infecțiilor cu coronavirus ne face să întrevedem un scenariu dramatic, în condițiile crizei structurale a sistemului medical, subfinanțat ani la rând.
Doar un sistem medical bine dotat, finanțat corespunzător și bine gestionat poate asigura tratamentul bolnavilor și, în consecință, reducerea îmbolnăvirilor și a mortalității.
Este momentul unei acțiuni ferme, rapide și curajoase. Îndemnurile la unitate trebuie să se transforme în realitate. Nu mai este timp nici de populism și nici de prioritățile unor interese de grup sau ale unor persoane.

În acest context, consilierii Partidului Național Liberal vă solicită să dați o dispoziție privind convocarea de îndată, în ședință extraordinară, a Consiliului Local al Municipiului Constanța, pentru a decide ca două linii din bugetul de venituri și cheltuieli rectificat să fie direcționate pentru susținerea eforturilor Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța în lupta cu epidemia de coronavirus. Ne referim la sume alocate sportului și altor servicii în domeniul recreerii. În contextul creșterii exponențiale a pericolului sanitar, considerăm că aceste cheltuieli bugetare nu mai sunt oportune”, susține Arghirescu.

La rândul său, primarul municipiului Constanța le-a transmit consilierilor liberali un email prin care le aduce la cunoștință faptul că Spitalul Clinic de Boli Infecțioase are încă bani necheltuiți din ultima alocare bugetară de 2.5 milioane de lei, deoarece furnizorii nu au suficiente materiale de protecție și dezinfectanți.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii