Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:12 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Klaus Iohannis, după semnarea decretelor de numire a procurorilor, fără avizul CSM - „Avizul CSM mi s-a părut superficial”

ro

20 Feb, 2020 16:56 1515 Marime text

Președintele Klaus Iohannis a făcut declarații după ce a semnat astăzi decretele de numire a procurorului șef al DNA, procurorului șef al Parchetului General și procurorului șef al DIICOT. Mai mult, președintele spune că avizul CSM i s-a părut superficial.

„Astăzi, îninte să plec spre Bruxelles, am semnat decretele pentru procurori. Trei candidați care mi-au fost propuși de ministrul Justiției, după un proces de selecție care a fost foarte bine organizat, foarte bine făcut, iar numărul mare de candidați ne arată că a fost o competiție reală și deschisă.

După ce propunerile domnului ministru au fost concretizate, acestea au fost trimise la CSM, acolo unde au existat păreri diferite. Avizul CSM mi s-a părut destul de superficial. Am considerat corecte numirile făcute de ministrul Predoiu și de aceea i-am numit. Trebuie menționat faptul că la marile parchete se încheiase interimatul. Pe de altă parte, nominalizările făcute de domnul ministru Predoiu mi s-au părut foarte bune și mă bucur foarte mult că i-am nominalizat în funcție.

Vă rog să citiți avizele venite de la CSM și o să înțelegeți imediat”, a spus Klaus Iohannis.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii