Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:26 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ion Stelian (USR) - „Rovana Plumb, trimisă la plimbare de Comisia Juridică a Parlamentului European“

ro

27 Sep, 2019 00:00 1702 Marime text
Rovana Plumb a fost respinsă de Comisia Juridică a Parlamentului European, cu 15 voturi „împotrivă”, 6 voturi „pentru” şi 2 abţineri.
Fără avizul acestei comisii, ea nu poate fi audiată în Comisia Transporturi, prin urmare nu mai poate fi comisar european. Ea a dat explicaţii despre două împrumuturi de la persoane fizice şi de un împrumut de la o bancă.
 
Prin urmare, Comisia Juridică a decis, cu unanimitate de voturi, să trimită o scrisoare Comisiei Europene în care să informeze asupra faptului că există conflict de interese în cazul Rovanei Plumb şi nu poate ocupa funcţia de comisar european, spun surse din PE.
Membrii comisiei consideră că acest conflict de interese se datorează faptului că Rovana Plumb a luat un împrumut de 800.000 de lei de la Elena Loghin, împrumut nespecificat în declaraţia de avere depusă la Bruxelles.
 
Deputatul USR de Constanţa Stelian Ion susţine că cele întâmplate la Bruxelles reprezintă o ruşine pentru România.
„Rovana Plumb, propunerea PSD pentru un post de comisar european, a fost trimisă la plimbare de Comisia pentru Afaceri Juridice a Parlamentului European. Nu s-a mai pomenit aşa ceva. Dacă în România poţi să numeşti în funcţii înalte orice învârtit, orice pilă, orice nechemat sau habarnist, nu înseamnă că lucrurile stau la fel şi în Europa.

Pesediştii ştiau că acolo nu poţi să minţi sfruntat, că eşti luat la întrebări pentru limbajul dublu şi pentru declaraţiile de avere care se bat cap în cap. Ştiau că România poate pica prost. Nu le-a păsat. Premierul Dăncilă a vrut să-şi răsplătească prietena şi niciun lider PSD n-a avut curaj să comenteze. Nu le ajunge câte au făcut în ţara asta; caută să înşele oriunde se duc în lume.
 
Lideri PSD, măcar acum nu mai găsiţi scuze stânjenitoare, nu mai inventaţi vini, nu mai vorbiţi despre „trădătorii” care arată în lume ce guvernare putredă are România. Măcar acum găsiţi un om responsabil şi integru - vă va fi mai uşor dacă-l căutaţi în afara partidului - pe care să-l propuneţi pentru Comisie. Este la mijloc numele României”, susţine Stelian Ion.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii