Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:42 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Interpelarea ministrului Sănătății. Deputații PNL de la Constanța și Tulcea, front comun pentru înființarea unui spital regional

ro

11 Feb, 2021 00:00 3366 Marime text
 
  • Deputații PNL Constanța - Bogdan Huțucă, Bogdan Bola, Marian Crușoveanu și Mircea Banias și cei de la Tulcea, George Șiscu și Michael Gudu au adresat o interpelare ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, în ceea ce privește construirea unui spital regional în Dobrogea
  • Conform Planului Național de Paturi, aprobat în 2019, Constanța are în momentul de față 4418 paturi, aflându-se în urma județelor Cluj, Iași și Timiș
  • Interpelarea este un demers în vederea clarificării acestei situații, mai ales că există această nevoie de construire a unui spital, nu ca un moft, ci ca o realitate
 
 
Înființarea unui nou spital la Constanța este pe agenda parlamentarilor PNL de la Constanța și Tulcea, pentru că infrastructura medicală din regiune este deja suprasolicitată. 

“Înființarea unui spital nou regional are ca scop suplinirea nevoilor județelor Constanța și Tulcea, precum și ale județelor limitrofe. Pandemia cu care ne confruntăm ne-a arătat problemele majore ale sistemului sanitar din România, aflat într-o situație dezastruoasă, iar reforma nu se poate realiza decât prin investiția în spitale și echipamente și tehnică medicală corespunzătoare epocii în care trăim”, declară deputatul PNL de Constanța, Marian Crușoveanu.
Deputații PNL Constanța - Bogdan Huțucă, Bogdan Bola, Marian Crușoveanu și Mircea Banias și cei de la Tulcea, George Șiscu și Michael Gudu au adresat o interpelare ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, în ceea ce privește construirea unui spital regional în Dobrogea, după ce acesta a vorbit în cadrul unui interviu televizat, despre sistemul sanitar al României și investițiile în spitalele regionale noi, iar județul Constanța a fost omis de pe această listă.

Conform Planului Național de Paturi, aprobat în 2019, Constanța are în momentul de față 4418 paturi, aflându-se în urma județelor Cluj, Iași și Timiș, acolo unde se intenționează construirea de noi spitale regionale, în timp ce județul Tulcea se numără printre ultimele 3 județe, în ceea ce privește numărul de paturi din spitale. 

“Dacă luăm în calcul că județul Constanța deservește, pe plan medical, și anumite tratamente specifice, precum cele balneo și de recuperare, numărul de paturi este mult mai mic, mai ales că avem, anual, și presiunea perioadei estivale”, mai spune Crușoveanu.
Regiunea Sud-Est, cuprinde 6 județe - Constanța, Tulcea, Buzău, Brăila, Galați și Vrancea și are în jur de 14.000 de paturi, o diferență uriașă comparativ cu celelalte regiuni de dezvoltare.
Interpelarea este un demers în vederea clarificării acestei situații, mai ales că există această nevoie de construire a unui spital, nu ca un moft, ci ca o realitate pe care o impun vremurile în care trăim, susțin parlamentarii constănțeni.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii