Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:47 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Interesat de soarta delfinilor Senatorul Moga vrea măsuri de protecţie a Mării Negre

ro

12 Mar, 2016 00:00 3241 Marime text
Mai multe titluri din presa locală constănţeană şi de pe Facebook l-au determinat pe senatorul PSD Nicolae Moga să se alăture celor cărora le pasă de soarta delfinilor din Marea Neagră.
 
Luna trecută, presa locală şi utilizatorii de Facebook au prezentat aceste mamifere în ipostaze rare pentru cei ce ies în largul Mării Negre: la ieşirea din Portul Constanţa Sud Agigea, nişte tineri aflaţi într-o ambarcaţiune au fost însoţiţi în plimbarea lor de nişte delfini.
 
La trei zile distanţă, o altă informaţie despre aceste mamifere avea să ridice semne de întrebare. Un delfin avea să fie găsit mort pe o plajă din staţiunea Mamaia. Reprezentanţii ONG-ului Mare Nostrum au avansat informaţia conform căreia printre posibilele cauze ale decesului mamiferului ar putea fi infecţia produsă de un virus sau de plasele braconierilor care i-ar fi făcut mai multe răni.
 
Întreaga situaţie a atras şi atenţia senatorului PSD de Constanţa Nicolae Moga. Acesta a înaintat ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor, Cristina Paşca Palmer, o interpelare în care semnalează faptul că „pierderea delfinilor din Marea Neagră reprezintă un pericol pentru ecosistem“, totul din cauza poluării şi a pescuitului iresponsabil. În contextul prezentat, Moga îi cere ministrului Palmer să-i comunice în scris: „Care sunt elementele strategice (dacă există!) de aplicare a Convenţiei privind protecţia Mării Negre?“ şi „Cum se conturează o soluţie fundamentată ştiinţific a problemei salvării delfinilor, soluţie care să subsumeze atât eforturile instituţiilor statului, ale cercetătorilor din domeniu, cât şi pe cele ale organizaţiilor neguvernamentale?“.
 
Senatorul Colegiului uninominal nr. 2 aşteaptă acum soluţiile pe care ministrul Mediului, Carmen Paşca Palmer, le are în vedere pentru protejarea Mării Negre şi, implicit, a ecosistemului de aici.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii