Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:52 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Interceptările pe siguranţă naţională nu mai sunt probe Stelian Ion - „Mai scapă nişte corupţi de la Constanţa!”

ro

06 Feb, 2020 00:00 3494 Marime text

Curtea Constituţională a României a decis marţi, 4 februarie, că înregistrările realizate de SRI în baza mandatelor de siguranţă naţională nu mai pot fi folosite ca mijloace de probă în dosarele penale.
În ultimii 10 ani, au fost eliberate aproape 30.000 de mandate pe siguranţă naţională. Decizia CCR vine în completarea Deciziei CCR 51/2016, care a interzis implicarea SRI în dosare penale.
 
Noua decizie prin care sunt scoase din sfera probelor interceptările efectuate de SRI în baza unor mandate de siguranţă naţională se înscrie într-un lung şir de decizii care au avantajat infractorii şi care, în definitiv, ştirbesc şi imaginea CCR, este de părere deputatul USR de Constanţa Stelian Ion.
„Mai scapă nişte infractori, nişte corupţi, de la Constanţa... Şi asta cu ajutorul indirect al CCR.
Decizia nu este dată cu unanimitate. Dacă ar fi fost aşa, aş fi fost mai rezervat în declaraţii. Ideea că e filmată o infracţiune gravă şi nu poţi folosi acea filmare ca probă doar pentru că ea este efectuată de către SRI este discutabilă.
 
Acest lung şir de decizii CCR criticabile care îi scapă pe infractori de pedeapsă trebuie să ne conducă în mod obligatoriu spre o altă discuţie, aceea a necesităţii unei reforme constituţionale în care schimbarea modalităţii de numire a judecătorilor CCR să fie în centrul atenţiei”, spune parlamentarul constănţean.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii