Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:26 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În PDL Constanţa se lasă cu demisii Alegerile naţionale dau naştere unui nou scandal - primarii vs. Chiru

ro

25 Mar, 2013 00:00 2573 Marime text
În PDL Constanţa se conturează, după Convenţia Naţională de sâmbătă, un nou scandal. Primarii care au susţinut-o pe Elena Udrea în alegeri îi reproşează lui Gigi Chiru, preşedintele organizaţiei, că lista de delegaţi la convenţie nu a fost respectată şi fac front comun împotriva acestuia.
 
Convenţia Naţională a PDL a dat naştere, aşa cum era de aşteptat, unui val de tensiuni şi dispute în interiorul partidului. Ceea ce sâmbătă ar fi trebuit să fie un proces democratic civilizat s-a transformat într-un eveniment „încununat” de huiduieli. Vasile Blaga a fost reconfirmat în funcţia de preşedinte al partidului, în vreme ce principalul său contracandidat, Elena Udrea, a contestat rezultatul alegerilor. Ieri, însă, PDL a anunţat că această contestaţie nu se justifică şi că, prin urmare, nu va fi luată în calcul. E momentul în care PDL se confruntă cu propria criză. Se sparge? În câte facţiuni? Se alege praful de partid?
 
„Am o problemă cu Gigi Chiru”
 
Alegerile de sâmbătă au ecou şi în Organizaţia PDL Constanţa, căci unii dintre delegaţii la Convenţie au votat în favoarea lui Vasile Blaga, alţii au susţinut-o pe Elena Udrea, fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului. Tensiunile actuale nu pornesc însă atât de la candidatul pe care l-a susţinut o tabără sau alta, ci de la lista de delegaţi care au reprezentat PDL Constanţa la Convenţie.
Mai exact, primarul comunei constănţene Poarta Albă, Vasile Delicoti, ne-a declarat ieri că este indignat de faptul că în cadrul Colegiului Director derulat miercuri a fost aprobată o listă de candidaţi, iar la alegerile de sâmbătă delegaţii nu au mai coincis cu lista. „Lista de delegaţi aprobată în Colegiul Director de miercuri a fost una, iar sâmbătă a fost alta, pentru că au ajuns acolo, la alegeri, alte persoane. Au fost schimbate listele din colegii. Spre exemplu, din Colegiul 4, în loc de nouă au fost şapte delegaţi”, a declarat Delicoti. Din acest motiv, democrat liberalul a anunţat, ieri, că demisionează din funcţia de prim-vicepreşedinte al partidului. „Nu am nicio problemă cu Blaga. Nu am nicio problemă cu partidul. Dar am o problemă cu preşedintele Organizaţiei PSD Constanţa, Gigi Chiru, pentru că nu a respectat deciziile luate în cadrul partidului”, a adăugat primarul localităţii Poarta Albă.
Vasile Delicoti a subliniat că nu pleacă din PDL, dar că în mod cert va întrerupe orice relaţie de comunicare cu liderul judeţean al partidului, senatorul Gigi Chiru. Delicoti a atras atenţia asupra faptului că în situaţia sa sunt şi cei cinci primari PDL din judeţ: Anton Burcea, primarul comunei Adamclisi, Tudorel Gurgu, primarul din Ciobanu, Eugen Iliescu, primarul localităţii Dobromir, Nicolae Horneţ, primarul din comuna Cuza Vodă, şi Nicolae Anghel, primarul localităţii Castelu. El a declarat că astăzi, la ora 11.00, la sediul PDL Constanţa va avea loc o conferinţă de presă la care vor participa atât Delicoti, cât şi cei cinci primari nemulţumiţi de ceea ce s-a întâmplat la Convenţia Naţională. De menţionat este că, potrivit spuselor lui Vasile Delicoti, toţi cei şase primari au susţinut moţiunea Elenei Udrea. „Primarii nu mai vor să mai colaboreze cu preşedintele PDL Constanţa”, a conchis Delicoti.
 
„Nemulţumirile sunt nefondate”
 
În replică, liderul PDL Constanţa, senatorul Gigi Chiru, a declarat că acuzaţia pe care i-o aduce primarul din Poarta Albă nu stă în picioare. „Este o acuzaţie nefondată. Lista de delegaţi a fost întocmită de preşedinţii de colegii, conform unei hotărâri luate în unanimitate în cadrul Biroului Permanent Judeţean. Lista a fost respectată în totalitate”, a explicat preşedintele democrat liberalilor constănţeni.
Gigi Chiru a precizat totodată că până ieri după amiază la sediul PDL Constanţa nu fusese înregistrată demisia din funcţia de prim-vicepreşedinte al partidului a primarului Vasile Delicoti: „Demisia domnului Delicoti mă surprinde, nu ştiu să fi depus vreun document în acest sens”.
Întrebat dacă se teme de plecarea primarilor constănţeni din PDL, Chiru a răspuns că nu: „Nu au niciun motiv să părăsească partidul. Nemulţumirile nefondate care îi pot determina să părăsească partidului nu sun decât scuze pentru cei care vor să plece”, susţine preşedintele PDL Constanţa.
Gigi Chiru a făcut un apel către toţi membrii PDL „la unitate, calm şi raţiune”. „Mai mult ca niciodată, PDL Constanţa are nevoie să-şi adune toţi membrii de partid în proiectul anti USL”, a subliniat pedelistul.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii