Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:37 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În contextul înmulţirii cazurilor de coronavirus, USR Constanţa solicită reducerea personalului care lucrează în instituţii publice şi încurajarea muncii de acasă

ro

11 Mar, 2020 00:00 1755 Marime text

România are deja cazuri de coronavirus confirmate, iar situaţia poate evolua în orice direcţie de aici înainte, iar asta depinde doar de felul în care România va reacţiona.


Reprezentanţii USR, spun că aşteaptă măsuri concrete din partea autorităţilor astfel încât să fie stopată răspândirea virusului.


„Depindem atât de măsurile pe care le vor lua instituţiile, cât şi de noi înşine. Fiecare trebuie să ia în serios rolul de a se proteja şi a-i proteja pe cei care sunt mai vulnerabili”, susţine USR Constanţa. Aceştia mai solicită autorităţilor să asigure suport la domiciliu pentru tratamentul cetăţenilor, creşterea frecvenţei mijloacelor de transport la orele de vârf, reducerea personalului care lucrează în instituţii publice şi încurajarea muncii de acasă.


Toate şcolile din România vor fi închise începând de miercuri, 11 martie, până în 22 martie, iar măsura ar putea fi prelungită, dacă situaţia o impune. De asemenea, au fost sistate stagiile în spitale pentru cursanţii şcolilor postliceale.


Premierul Ludovic Orban a cerut că firmele şi instituţiile să permită angajaţilor să lucreze de acasă, în măsura în care acest lucru este posibil.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii