Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:39 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Îi ia locul lui Victor Manea Robert Boroianu, directorul Transelectrica, noul preşedinte al PNL Constanţa (document)

ro

05 Aug, 2014 00:00 7961 Marime text
Aşa cum anunţam la finalul lunii iulie, liberalii constănţeni pregătesc, în viitorul foarte apropiat, o serie de schimbări la nivelul organizaţiilor de tineret, dar şi la nivelul celor de seniori. O primă schimbare va fi înlocuirea deputatului Victor Manea la conducerea Organizaţiei Municipale a PNL Constanţa. Deşi, oficial, nu e invocat un motiv anume pentru „debarcarea“ parlamentarului de la conducerea organizaţiei, neoficial, se vorbeşte despre slaba activitate a filialei şi despre rezultatul extrem de slab obţinut, la nivel de municipiu, în alegerile europarlamentare din 25 mai.
Ceea ce urmează să se întâmple este dizolvarea actualului Birou Politic Local al PNL Constanţa şi desemnarea unui birou interimar. Noul lider al Organizaţiei Municipale a PNL Constanţa va fi ales dintre membrii noului birou şi va fi, şi el, interimar. De menţionat este însă faptul că o parte dintre membrii actualului birou se vor regăsi şi în structura de conducere interimară. Din discuţiile cu membri ai actualului birou, reiese că noul preşedinte interimar al Organizaţiei Municipale a PNL Constanţa va fi Robert Boroianu, actual vicepreşedinte şi trezorier al organizaţiei.

Averea şi interesele noului lider de la municipiu

Cine este însă Robert Boroianu? Potrivit celei mai recente declaraţii de interese a acestuia, completată pe 2 iunie, Robert Aurel Boroianu este director direcţie la Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice „Transelectrica“ SA. El este, de asemenea, acţionar la SC Gepeto Impex SA şi la SC Euro Gepeto SA.
În ceea ce priveşte averea, aşa cum reiese din declaraţie, Robert Boroianu a achiziţionat, în 2004, un teren intravilan situat în Constanţa, în suprafaţă de 412,60 mp, aferent unei construcţii de 159,16 mp. Liberalul deţine, de asemenea, două case de locuit, una în Ovidiu şi una în Constanţa, precum şi un apartament în municipiul Constanţa.
În rubrica „Bunuri mobile“ a declaraţiei de avere figurează un autoturism Renault Twingo, fabricat în 2002.
Potrivit declaraţiei, în ultimele 12 luni, liberalul constănţean a înstrăinat bunuri mobile a căror valoare depăşeşte 3.000 de euro fiecare şi bunuri imobile. Este vorba despre un bun din Ovidiu, înstrăinat lui Tudor Pariza, pe 16 iulie 2013, contra sumei de 50.000 de euro, şi despre un bun din Constanţa, înstrăinat pe 22 iulie 2013, către Adina-Mioara Marastean, contra sumei de 161.000 de lei. În declaraţie nu se specifică despre ce bunuri este vorba concret.

Cât despre activele financiare, în declaraţia de avere a lui Boroianu figurează un cont de 70.000 de lei, deschis în 2008 la Banca Transilvania, un altul în euro, însă fără niciun euro la momentul completării declaraţiei, deschis în 2008 la aceeaşi bancă, şi un depozit bancar de 15.601,54 de lei, deschis în 2012 la Intervam Investments.
Robert Boroianu deţine acţiuni şi părţi sociale la Gepeto Impex SA, Euro Gepeto SA şi Adam’s Consulting SRL. Liberalul a acordat două împrumuturi în nume personal în valoare de 730.346,81 de lei, respectiv 85.000 de lei către Gepeto Impex SA, în vreme ce soţia sa, Loredana Elena Boroianu, a acordat Adam’s Consulting SRL un împrumut în valoare de 113.605 lei.
La capitolul „Datorii“, în declaraţia liberalului constănţean figurează un credit contractat la OTP Bank de soţia sa, în 2008, în valoare de 485.000 de CHF (franci elveţieni) şi un împrumut făcut de Robert Boroianu de la un anume Dumitru Soldatu, în valoare de 40.000 de euro, scadent în 2016. Tot aici este trecut un împrumut făcut de Gepeto Impex SA, garanţi Robert şi Loredana Elena Boroianu, de la BCR, credit scadent în 2015, a cărui valoare nu este însă specificată. În aceeaşi rubrică este menţionat un credit de la BRD, contractat de un anume Marin Costică, garanţi  fiind Robert şi Loredana Elena Boroianu. Nu în ultimul rând, tot aici figurează un credit contractat de Gepeto Impex SA de la BCR, scadent în 2018, garanţi fiind soţii Boroianu. Nici în acest caz, valoarea nu este menţionată.
În anul fiscal anterior completării declaraţiei de avere, Robert Boroianu a încasat, în calitate de director la Transelectrica, un salariu de 42.638 de lei, în vreme ce soţia sa a avut o indemnizaţie de creştere a copilului în valoare de 13.893 de lei. În acelaşi capitol sunt trecute şi alocaţiile a trei dintre cei patru copii ai lui Robert Boroianu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii