Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:41 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iată care sunt pedeliştii înscrişi la linia de start pentru Consiliul Judeţean Constanţa

ro

24 May, 2012 02:32 5016 Marime text
candidati_pdl_sediu_cjc.jpgPDL are, în mandatul 2008 - 2012, nouă consilieri în cadrul Consiliului Judeţean Constanţa. Nouă aleşi, opt validaţi, căci Gheorghiţă Corbu n-a fost nici până în ziua de astăzi validat. Dacă luăm în calcul şi plecarea lui Ionel Manafu la PNL, PDL a rămas cu doar şapte consilieri judeţeni. Cel mai probabil, democrat-liberalii îşi doresc ca la scrutinul din 10 iunie să câştige cel puţin tot atâtea mandate câte a obţinut la alegerile precedente.

Primul candidat care deschide lista PDL pentru Consiliul Judeţean este chiar aspirantul la mandatul de preşedinte al CJC, Florin Gheorghe. Gheorghe s-a născut pe 15 decembrie 1978 şi este de profesie inginer. În prezent, el este consilier local în Consiliul Local Municipal Constanţa.

candidati_pdl_cjc_sedinta_CJC_39.jpgAl doilea candidat democrat-liberal la un fotoliu de consilier judeţean este liderul PDL Constanţa, Christian Gigi Chiru, candidat, de altfel, din partea APC, la Primăria Constanţa. Chiru a fost consilier în cadrul Consiliului Local Eforie, iar în toamna lui 2008 a candidat pentru un mandat de deputat pentru Colegiul 6. Ulterior, Chiru a fost şeful Inspectoratului Teritorial de Stat în Construcţii. Este născut pe 1 februarie 1966 şi este de profesie jurist.

Constantin Chirilă este al treilea candidat de pe lista PDL pentru CJC. Născut pe 30 aprilie 1961, Chirilă este economist. În prezent, el este deputatul Colegiului 4. Fost consilier în cadrul Consiliului Local Constanţa, Chirilă este unul dintre cei mai vechi membri ai PDL Constanţa, numărându-se chiar printre fondatori.

Poziţia 4 de pe listă este ocupată tot de un parlamentar. Deputatul Colegiului 5, Zanfir Iorguş, s-a născut pe 16 noiembrie 1957 şi este inginer. Iorguş a fost primarul municipiului Mangalia timp de 12 ani şi candidează, în prezent, pentru un nou mandat de edil-şef din partea PDL.

Pe locul 5 îl regăsim pe Gheorghe Măndilă. Inginer tehnolog, Măndilă s-a născut pe 1 mai 1968. A fost preşedintele PNG Constanţa. După ce a devenit membru al PDL Constanţa, Măndilă a fost şeful Agenţiei Domeniilor Statului Constanţa.

Prima femeie candidat pe lista PDL la un mandat de consilier judeţean este Corina Gheorghe. Din 2009 director al Societăţii Comerciale Mamaia SA, Corina Gheorghe a fost înainte directorul Oficiului de Autorizare şi Control în Turism Constanţa. Născută pe 14 februarie 1974, Corina Gheorghe este profesor de matematică.

Sponte Jr. este al şaptelea pe lista PDL de candidaţi pentru CJC. Adrian Sponte este fostul preşedinte al tinerilor pedelişti constănţeni şi, de asemenea, fost candidat la un mandat de deputat pentru Colegiul 3. Născut pe 7 iulie 1975, Sponte este de profesie jurist.

Poziţiile opt, nouă şi zece sunt ocupate de pedelişti cu mai puţină notorietate. Ionuţ Fîntînă este născut pe 13 iulie 1981 şi este jurist. Florin Tudor Gabrilă este inginer în electrotehnică, născut pe 19 septembrie 1968. Costel Neculai este inginer mecanic, născut pe 7 octombrie 1967.

Pe următoarele cinci poziţii figurează primari. Este vorba despre Gheorghe Cojocaru, Vasile Delicoti, Nicolae Anghel, Anton Tudorel Burcea şi Hristu Cati. Cojocaru este primarul oraşului Murfatlar, născut pe 24 aprilie 1971, de profesie inginer. Democrat-liberalul candidează şi pentru un nou mandat de edil-şef. Vasile Delicoti, primarul comunei Poarta Albă, s-a născut pe 3 septembrie 1973. Este inginer şi candidează pentru încă un mandat la conducerea administraţiei publice locale din Poarta Albă. Nicolae Anghel, primarul comunei Castelu, vrea şi el încă un mandat la Primărie. Născut pe 12 octombrie 1960, Anghel este de profesie economist.

Anton Tudorel Burcea a devenit primarul comunei Adamclisi ulterior alegerilor anticipate din 2010, după moartea fostului primar, social-democratul Emilian Burcea. Anton Burcea este inginer, născut pe 29 iunie 1959. Cel de-al cincilea primar din lista de candidaţi PDL pentru CJC este fostul ţărănist Hristu Cati. Născut pe 11 septembrie 1964, Hristu Cati este lucrător piele.

Cei cinci primari sunt urmaţi de doi actuali consilieri judeţeni: Constantin Florian şi Elena Ivănescu. Florian a fost director al ITM Constanţa şi, de asemenea, preşedinte al Organizaţiei Municipale a PDL Constanţa. Născut pe 27 iunie 1949, Florian Constantin este de profesie inginer. Elena Ivănescu este consilier judeţean din vara anului 2010. Este născută pe 26 mai 1955, de profesie economist.

Fost consilier în Consiliul Local Eforie, Ionuţ Virgil Anghel candidează şi el pentru un mandat de consilier judeţean. Este născut pe 24 iunie 1974 şi este inginer.

Ionuţ Anghel este urmat de Adrian Claudiu Georgescu, director în cadrul Dobrogea Grup. Născut pe 12 octombrie 1975, Georgescu este de profesie jurist.

Ioan Griguţă, democrat-liberal mangaliot, s-a născut pe 14 iunie 1959. Este inginer, în prezent director general al Şantierului Naval 2 Mai Mangalia.

Tudorel Calapod, directorul Registrului Auto Român (RAR) Constanţa, figurează, de asemenea, pe lista de candidaţi PDL pentru un mandat de consilier judeţean. Fostul primar al oraşului Năvodari şi candidat la un nou mandat de edil-şef s-a născut pe 20 iunie 1967 şi este inginer.

Camelia Pleşca este consilier în cadrul Consiliului Local Municipal Medgidia. De profesie economist, Pleşca s-a născut pe 19 octombrie 1965. Camelia Pleşca a preluat conducerea Organizaţiei PDL Medgidia după demisia din această funcţie, dar şi din partid, a lui Dumitru Moinescu.

Marius Dorel Jifcu figurează şi el pe lista pentru CJC a PDL. Născut pe 11 august 1962, este inginer, funcţionar public. Jifcu este aspirantul democrat-liberal la funcţia de primar al oraşului Eforie.

Florea Constandin, candidatul PDL la Primăria Techirghiol, vrea şi el un mandat în CJC. Constandin a candidat şi la alegerile locale din iunie 2008 pentru şefia administraţiei locale din Techirghiol, atunci când a pierdut în turul doi, la distanţă de doar un vot de actualul primar, liberalul Adrian Stan. Constandin Florea s-a născut pe 10 august 1953 şi este inginer.

Dumitru Burcin, candidat, din nou, la Primăria Cumpăna, se regăseşte pe lista de doritori de mandat în CJC. Burcin s-a născut pe 6 decembrie 1949 şi este lucrător comercial.

Următorii candidaţi înscrişi pe lista PDL sunt Gheorghe Beşliu (5 mai 1964) - maistru, Ion Ioniţă (4 ianuarie 1952) - învăţător, pensionar, candidat la Primăria Agigea, Titu Pîrvu (9 martie 1955) - inginer agronom, Valentin Păun (14 iulie 1975) - inginer, Vasilica Matei (11 noiembrie 1959) - contabil comerciant, primarul comunei Horia, Ionelia Paul Sfreja (26 martie 1070) - economist şi Ramona Doina Buzea (15 octombrie 1978) - cadru didactic.

Actualul director al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Constanţa, Stere Sponte, se regăseşte şi el pe listă. E drept, pe un loc nu tocmai eligibil. Stere Sponte s-a născut pe 6 martie 1950 şi este economist.

Pe următoarele locuri apar Valentin Ilie Zeicu, directorul general al ACN (29 septembrie 1956), şi Nicolae Şandru (6 decembrie 1950), director tehnic al ACN, actual consilier în Consiliul Local Constanţa.

Pe ultimele locuri pe lista candidaţilor PDL la CJC îi regăsim pe Iustin Fabian Roman (19 iulie 1974) - inginer, Silvius Ion Becherescu (8 aprilie 1956) - profesor, Mihaela Andrei (12 august 1976) - consilier juridic, Gheorghe Dincă (6 august 1950) - medic veterinar, Liliana Panaitescu (17 decembrie 1967) - inginer economic, cadru didactic. Ultimele patru locuri sunt ocupate de Ionuţ Cealera (28 februarie 1965) - medic, Nicolae Ciucă (1 decembrie 1939) - doctor în biologie, pensionar, Alexandru Sîrcu (8 februarie 1978) - specialist ştiinţe politice şi Cornel Pulbere (20 decembrie 1957) - comandant de cursă lungă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ANALIZA 24 May, 2012 01:21 Corina Gheorghe - nu are ce cauta pe lista, FIntana Ionut la fel, Sarcu Alexandru de asemenea ! Georgescu Claudiu trebuia sa fie printre primii alaturi de Sponte Adrian si alti tineri care ar fi putut schimba judetul in bine ! Dar, nu se doreste ...