Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:00 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Huţucă (PNL) - „PSD a scos din puşcării violatorii, tâlharii şi traficanţii, ca să le umple cu cei care au uitat să-şi plătească taxele şi impozitele la stat!“

ro

18 Sep, 2019 00:00 2022 Marime text

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, vrea închisoare de până la 6 ani pentru cei care nu-şi plătesc impozitele şi contribuţiile. Neplata la timp a contribuţiilor a mai fost considerată infracţiune în România până în 2015, an în care Curtea Constituţională a identificat elemente neconstituţionale în actul normativ, iar neplata contribuţiilor la timp a fost dezincriminată şi înlocuită cu amendă.

În calitate de senator PSD, acum, Teodorovici propune un proiect legislativ al cărui scop este să reincrimineze ca evaziune fiscală neplata la timp a contribuţiilor şi a impozitelor reţinute (sau nereţinerea lor, în condiţiile legii). Iniţiativa ministrului Finanţelor şi afirmaţiile făcute ulterior depunerii sunt taxate de deputatul PNL de Constanţa Bogdan Huţucă, vicepreşedinte al Comisiei de buget, finanţe  şi bănci de la Camera Deputaţilor.

„PSD a făcut tot posibilul să scoată din puşcării violatorii, tâlharii şi traficanţii de droguri, aşa că a votat recursul compensatoriu, prin care a scos din puşcării aproximativ 20.000 de persoane. Ei, şi ce şi-a zis Teodorovici: dacă tot sunt locuri în puşcării, nu mai bine le umplem la loc cu cei care au uitat să-şi plătească taxele şi impozitele la stat?

Trei comentarii scurte:
1. Teodorovici vrea să transfere Ministerului Public incapacitatea ministerului pe care îl conduce de a reforma administraţia locală.
2. Măi, Eugene, în nicio ţară civilizată oamenii nu ajung la puşcărie pentru că nu au plătit nişte taxe sau impozite. E clar acum că ai stat prea mult prin Rusia şi Cuba, că de aici pare că îţi iei ideile, mai nou.
3. Tu ori ai misiunea de a-ţi bate joc de campania Vioricăi cu prostiile astea?“, susţine parlamentarul constănţean.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii