Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:12 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Huţucă (PNL) „Proiectul Spitalului Regional a rămas doar pe hârtie!“ (documente)

ro

31 Jan, 2019 00:00 1897 Marime text

În calitate de deputat PNL de Constanţa, Bogdan Huţucă a adresat un set de întrebări premierului Viorica Dăncilă, în speranţa că astfel Guvernul nu va mai tăia Constanţa de pe harta investiţiilor în sănătate şi va debloca într-un final construirea spitalului regional la Constanţa.
 
„Judeţul Constanţa dispune de o infrastructură sanitară precară, cu spitale vechi, slab echipate şi, de cele mai multe ori, neîncăpătoare pentru numărul mare de pacienţi, mai ales pe perioada sezonului estival. De aceea, necesitatea construirii unui spital regional la Constanţa este o prioritate pentru judeţul nostru, mai ales în condiţiile în care vedem cu toţii că Spitalul Judeţean este depăşit şi neperformant din punct de vedere medical, iar nemulţumirile constănţenilor legate de serviciile medicale publice sunt uriaşe şi justificate.
 
I-am solicitat pe această cale premierului să precizeze când urmează a fi construit Spitalul Regional de Urgenţă Constanţa şi cu ce fonduri, ce loc ocupă această investiţie pe lista priorităţilor guvernamentale, ce secţii şi ce capacitate va avea etc. În total, au fost 35 de întrebări legate de subiect pentru a mă asigura că Executivul ia în serios acest proiect.
 
Din păcate, răspunsul Guvernului mi-a confirmat bănuielile că proiectul este la nivel de vorbe, iar Memorandumul semnat privind identificarea alternativelor necesare pentru construcţia spitalului regional de urgenţă Constanţa a rămas la nivel de hârtie. Singura precizare a Executivului a fost că s-a considerat necesară organizarea unui grup tehnic de lucru constituit la nivelul Ministerului Sănătăţii pentru stabilirea paşilor necesari în vederea realizării obiectivului”, susţine Bogdan Huţucă.
 
Deputatul speră ca măcar în bugetul pe anul 2019 statul să asigure sursele de finanţare pentru partea care revine Guvernului român, ca o ultimă speranţă pentru constănţeni că într-o bună zi ar putea beneficia şi ei de servicii medicale de calitate.
 
În secţiunea „Documente” puteţi consulta interpelarea deputatului şi răspunsurile primite în urma interpelării.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii