Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:48 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Huţucă (PNL) - „Făgădău a îngheţat toate angajările în administraţia publică locală, dar, şi mai grav, a tăiat bani de investiţii, şi aşa puţine şi nesemnificative!“

ro

20 Apr, 2019 00:00 1461 Marime text
Anul acesta, bugetul municipiului Constanţa este unul extrem de fragil. „Constanţa va resimţi din plin, anul acesta, efectele proastei administrări a oraşului de către primarul Făgădău, cât şi măsurile catastrofale luate de guvernul PSD Dragnea-Dăncilă care au lovit direct în bugetul administraţiilor locale. Din «Constanţa este un oraş bogat» cu care se lăuda edilul pesedist, într-un singur an a reuşit să aducă oraşul într-un asemenea declin financiar încât doar măririle consistente de taxe anunţate pentru anul viitor şi tăierea investiţiilor de anul acesta l-ar putea opri. Primăria Constanţa a terminat anul 2018 cu un deficit de aproximativ 85 de milioane de lei, arătând deopotrivă cât de nocive sunt administraţia PSD pentru oraş şi guvernarea PSD pentru ţară”, susţine Huţucă.
 
Pentru că şi anul acesta Primăria nu are cum să susţină nici măcar cheltuielile de funcţionare ale propriului aparat administrativ, „Făgădău a îngheţat toate angajările în administraţia publică locală, dar, şi mai grav, a tăiat bani de investiţii, şi aşa puţine şi nesemnificative. Acesta a rămas captiv în graniţele propriei neputinţe, transformând dezvoltarea Constanţei într-o ruşinoasă campanie de peticire şi cârpire”, mai afirmă deputatul PNL.
 
Potrivit modului în care va fi croit bugetul pe 2019, RAEDPP va trebui să renunţe la reabilitarea a 16 clădiri aflate în zona istorică, care se află în proprietatea sa, lăsându-le în continuare pradă degradării şi ruşinii. Sume consistente, aproximativ 30 de milioane lei, s-au tăiat şi de la Confort Urban, societatea Primăriei care administrează şi întreţine străzile şi trotuarele din oraş, ceea ce înseamnă alte investiţii şi lucrări anulate.
 
„Să vorbim despre spitale, construirea de săli de sport pentru şcoli, bazine de înot pentru copii? Nici vorbă de asemenea investiţii în oraşul unde PSD investeşte doar în pomeni electorale, în speranţa că un oraş sărac şi subdezvoltat va fi mai uşor de controlat de gaşca roşie Făgădău - Dragnea”, conchide preşedintele PNL Constanţa.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii