Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:09 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Huţucă (PNL) - „Datele INS ar trebui să trezească Guvernul, căci România nu merge pe drumul cel bun!“

ro

14 Apr, 2018 00:00 2318 Marime text
Institutul Naţional de Statistică a anunţat zilele acestea că inflaţia a ajuns la 5%, cea mai mare valoare din ultimii cinci ani, dovadă că Guvernul a scăpat economia din mână. Pe fondul aşa-zisei revoluţii fiscale, preţurile au explodat, în timp ce veniturile românilor - chiar şi celor care, culmea, Olguţa Vasilescu le dublase salariile - au scăzut considerabil.
 
Astfel, în martie 2018, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, alimentele s-au scumpit cu 4,01%, în medie, în timp ce mărfurile nealimentare au urcat cu 6,57%, iar preţurile serviciilor, cu 2,9%. Faţă de decembrie 2017, cele mai mari creşteri de preţuri s-au înregistrat, în martie, la citrice (11,79%), fructe proaspete (10,59%) şi alte legume şi conserve de legume (8,07%). De asemenea, preţul combustibilului a crescut, în martie faţă de decembrie, cu 2,24%. Gazele naturale s-au scumpit şi ele, în martie faţă de decembrie, cu 5,69%. 
 
Ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, a mărit salariile până le-a micşorat, în timp ce PSD joacă alba-neagra cu nivelul de trai al românilor. Este clar că guvernarea PSD-ALDE pare a fi mai degrabă un joc al paradoxurilor, un joc care are un singur perdant: românul de rând. Pe zi ce trece, acest guvern de diletanţi îşi arată tot mai mult limitele şi îşi trădează incompetenţa. A sufocat societatea românească, economia şi mediul de afaceri cu măsuri demagogice, nesustenabile, iar efectele încep să se vadă. Românii sunt ademeniţi şi minţiţi cu creşteri salariale fantasmagorice, dar, în realitate, constată că veniturile lor au scăzut, în timp ce preţurile au explodat la toate alimentele, produsele şi serviciile, iar ratele la bănci au luat-o razna. Toate avertismentele specialiştilor în economie şi finanţe sunt ignorate cu bună ştiinţă de Liviu Dragnea şi Vasilica Dăncilă, care, din fiefurile lor din Teleorman şi Videle, au primit puteri sporite asupra tuturor românilor. Aceste date ale INS ar trebui să trezească Guvernul din vria populismului şi să deschidă bine ochii, căci România nu merge pe drumul cel bun“, a declarat preşedintele filialei PNL Constanţa, deputatul Bogdan Huţucă.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii