Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:01 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Huțucă acuză PSD de populism grosolan - „Principiul hai să nu plătim, că oricum murim îngropă definitiv economia”

ro

08 Apr, 2020 00:00 3957 Marime text

Deputatul PNL de Constanța Bogdan Huțucă critică soluția PSD anti-recesiune „Hai să nu plătim, că oricum murim!”. Parlamentarul spune că deși Guvernul Orban a anunțat primele măsuri de relansare a economiei, PSD vrea să permită persoanelor fizice și juridice amânarea tuturor ratelor la bănci și la creditele IFN pentru o perioadă de până la nouă luni, fără ca dobânzile și comisioanele restante să mai fie plătite ulterior.
 
„PSD ar vrea ca de această măsură, de un populism grosolan, să beneficieze oricine, indiferent dacă au înregistrat vreo scădere a veniturilor sau nu.
Deși Guvernul a reglementat mecanismul amânării ratelor, PSD a ținut, cu tot dinadinsul, să se asigure că întrerupem circuitul monetar al economiei prin calcule numai de ei știute și scăpăm laolaltă de datorii, îngropând definitiv economia.

PSD încearcă să inducă ideea anti-economică că toate datoriile sunt rele, în condițiile în care rolul companiilor este să producă locuri de muncă adevărate, rolul statului este să se asigure că acest lucru se întâmplă, iar sistemul bancar, sistem de interes strategic, are drept rol asigurarea finanțelor necesare. Orice investiție se bazează pe finanțare fie ca vrei sa dezvolți o fermă, un restaurant, o companie de IT, fie că vrei să investești într-o casă sau într-o pensie. Pentru că da, pensiile sunt investiții. Noi toți investim pentru o viață liniștită astfel încât la vârsta senioratului să beneficiem de un venit pasiv decent ca rezultat al investiției de-o viață. Prin demersul PSD, care propovăduiește mincinos politici sociale care ascund doar meschine interese electorale, rezultatul va fi exact invers.

Prin acest demers politicianist, extrem de grav, întreprins săptămâna trecută ca răspuns parlamentar la măsurile de relansare economică propuse de Guvern, alături de ALDE, PRO Romania și USR, PSD pune în pericol CAS-ul, unica sursă de finanțare de la buget pentru plata pensiilor.

Falsa impresie că economia ar putea funcționa cu ideile de la PSD ar putea genera haos și într-un demers democratic și economic, PNL a sesizat Curtea Constituțională împotriva acestor măsuri de asasinare economică propuse de PSD, pe care le vom plăti scump, atât noi cât și copiii noștri”, este de părere parlamentarul constănțean.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii