Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:48 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Horia Constantinescu - „Peste 100 de asociații de proprietari ne-au solicitat ajutorul. Am cunoscut și o Constanță pedepsită, ruptă de realitate și neracordată la utilități!”

ro

06 Apr, 2020 00:00 4527 Marime text

Asociația eTREZIREA se implică în acțiuni de dezinfectare a spațiilor comune de locuit, a mobilierului urban, a echipamentelor de joacă și oriunde sunt solicitați.
“Lupta cu coronavirus continuă. Sunt peste105 asociații de proprietari care ne-au solicitat ajutorul, am derulat acțiuni de dezinfecție la 407 scări de bloc din municipiu cu peste 20 de voluntari plus echipa mea. Acțiunile vor continua și săptămâna viitoare. Pentru că unele cartiere au nevoie de o atenție specială, am comandat o mașină specială cu care vom spăla trotuarele. Este momentul să ne organizăm în așa fel încât să prevenim răspândirea virusului și să ne asigurăm, că cei mai mulți dintre noi vor rămâne sănătoși la sfârșitul aceste perioade”, susține Horia Constantinescu.
Acesta a subliniat că substanța folosită pentru dezinfecție are la baza clorul, una dintre substanțele recomandate de Ministerul Sănătății și a adăugat că în cadrul acțiunilor în teren a identificat situații grave, oameni care în plina pandemie trăiesc în sărăcie, fără apă și energie electrică. “În cele 407 acțiuni pe care le-am derulat până în prezent, am reușit să cunosc și o Constanță pedepsită, ruptă din anii 80 a diverselor țări comuniste, unde nici lumina nu ajunge. Vorbim despre un oraș care are recomandarea de a se igieniza, cu toate că avem zona întregi debranșate de la apă, un oraș care are recomandarea de a sta în casă, cu toate că multe imobile nu sunt racordate la energie electrică. Între timp, primăria cumpără băncuțe cu leduri și alte artificii, într-un oraș unde există sărăcie. În zona căminelor de nefamiliști, unde condițiile sunt de supraviețuire nu de oraș european, am văzut parcări și stâlpișori. Am făcut demersuri să branșăm la energie electrică câteva familii de pe strada Justiției din Constanța, pentru că acolo am găsit bătrâni și copii expuși la îmbolnăvire”, mai spune Constantinescu. Acesta a mai afirmat că constănțenii care sunt sprijiniți în aceste zile au obligația să păstreze igiena în aceste ipotetice focare de îmbolnăvire.
Vă reamintim că Horia Constantinescu și-a lansat, pe 6 martie, candidatura ca independent la funcția de primar al municipiului Constanța, sub sloganul “eTrezirea”, după ce în februarie a demisionat din PSD, solicitând și suspendarea, în timpul campaniei electorale, din funcția deținută la CJPC Constanța. Săptămâna trecută, șeful Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC), Horia Constantinescu, suspendat din funcție, la cerere, pe perioada campaniei electorale pentru că și-a anunțat candidatura ca independent la Primăria Constanța a solicitat încetarea suspendării, în actuala situație de răspândire a infectării cu coronavirus fiind nevoie de comisari care să efectueze acțiuni de control.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii