Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:01 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hasotti "Militian imputit? Eu vorbesc cu politistii despre Platon, Aristotel"

ro

12 Sep, 2008 00:00 743 Marime text
1221161927.jpg

Senatorul este indignat ca incidentul a fost facut public abia dupa doua luni de la presupusa sa producere * "Este o confuzie, nu e vorba de mine", a completat Hasotti

Senatorul PNL Puiu Hasotti este acuzat, intr-un material din cotidianul "Gandul", aparut in editia de ieri, ca a jignit organele de ordine ale Politiei Rutiere din Capitala, in urma cu doua luni, la momentul opririi masinii sale de serviciu, facand uz de demnitatea sa. La randul sau, acesta dezminte acuzatiile, spunand ca este vorba despre o confuzie si ca relatia cu ofiterii Politiei Rutiere este chiar una buna. In prag de campanie pentru alegerile parlamentare, un scandal in care este implicat actualul senator liberal de Constanta, Puiu Hasotti, este scos la iveala. Este vorba despre o presupusa atitudine jignitoare a demnitarului la momentul in care un ofiter al Politiei Rutiere a oprit masina in care se afla parlamentarul, pentru ca nu a respectat anumite reguli rutiere. Potrivit declaratiilor reprezentantilor politiei, prezentate in cotidianul la care facem referire, pentru ca soferul nu a prezentat documentele autoturismului, negocierea dintre cei doi luand ceva timp, persoana care se afla pe bancheta din spate i-a solicitat acestuia, pe un ton nepotrivit, sa-l lase in pace, "deoarece este senator". Conflictul s-a produs in urma cu doua luni, exact de Ziua Statelor Unite ale Americii. In raportul intocmit de acesta se pare ca senatorul l-a numit "militian imputit".

"Nu am masina B-15-SEN"

Contactat telefonic in legatura cu acest subiect, senatorul a apreciat ca nu se afla in masina indicata in raportul politistului, chiar daca numele soferului sau este cel al persoanei mentionate in raportul politiei rutiere si, mai mult, are un cu totul alt comportament fata de politisti. Mai mult in serios decat in gluma, Hasotti apreciaza chiar ca, "atunci cand se intalneste cu politistii, are cu totul alta atitudine, discuta chiar despre Platon, Aristotel...". "Sunt oameni inteligenti", a completat acesta. Consternarea acestuia vine de la faptul ca acest incident a fost facut public abia dupa doua luni de la presupusa sa producere, fara sa spuna ca este posibil ca politia sa nu fi suflat o vorba despre incident. "Ce atata nebunie pentru ceva ce ei spun ca am facut acum doua luni. Este o confuzie, nu este vorba de mine. Eu nu am masina cu numarul B-15-SEN, ci B-11-SEN. De unde stia politistul ca era senator sau altceva?".

"Informatiile sunt de la vreo gospodina"

Hasotti a precizat ca nu va face niciun fel de cercetari in legatura cu persoana care a pus incidentul pe seama sa, insa nu s-a putut abtine sa nu-si declare curiozitatea in acest sens: "As vrea sa aflu cine a facut asa ceva, dar sa cercetez 15 milioane de persoane ar fi prea mult. Si, in fond, cu ce sens. Informatia este probabil data de vreo gospodina care nu are ce face". De cealalta parte a situatiei, purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Christian Ciocan, a declarat ca, in urma demersurilor initiate de jurnalistii, seful Politiei Capitalei a dispus efectuarea unor investigatii mai amanuntite, pentru a stabili starea de fapt. "Pentru ca m-ati intrebat dumneavoastra si pentru ca a aparut materialul in presa centrala, in orele ce urmeaza vom afla toate informatiile necesare pentru a verifica ce s-a intamplat mai exact si factorii implicati", a conchis acesta.

Scris de: {autor}Claudia CANDET{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii