Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:20 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hârtia buclucaşă şi explicaţia premierului De ce s-a supărat Ponta pe Nicuşor Constantinescu (Video)

ro

16 Mar, 2013 00:00 3132 Marime text
Atacurile îndreptate împotriva ministrului delegat pentru Buget, Liviu Voinea, nu l-au costat pe şeful Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, doar şefia Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România (UNCJR), ci şi stricarea relaţiei cu premierul Victor Ponta care s-a declarat joi, la Adunarea Generală a UNCJR, supărat pe atitudinea preşedintelui CJC, Nicuşor Constantinescu. „Nu m-am supărat apropo de critici. Un singur lucru m-a supărat - că Nicuşor zicea că a aruncat hârtia de la ministru. Eu să ştiţi că nu arunc nicio hârtie de la dumneavoastră, le iau pe toate, scriu pe ele pentru fiecare ministru”, le-a transmis premierul tuturor preşedinţilor de consilii judeţene din ţară. Victor Ponta le-a cerut şefilor de judeţe să-şi schimbe atitudinea faţă de Guvern. „Eu sunt foarte conştient că suntem la guvernare şi datorită sprijinului dumneavoastră politic, dar noi suntem Guvernul dumneavoastră, ideea de conflict care a existat în ultimii ani cred că trebuie să trecem peste ea”, a subliniat prim-ministrul.

Amintim că Marian Oprişan, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, este, începând de joi, şeful Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România (UNCJR).  Nicuşor Constantinescu, preşedintele CJ Constanţa, cu toate că şi-a dorit să preia conducerea acestei Uniuni, a acţionat total greşit în ultima perioadă, supărând-l pe şeful Guvernului şi liderul PSD, Victor Ponta. Campania lui Nicuşor Constantinescu îndreptată în ultimele săptămâni împotriva reprezentanţilor Ministerului de Finanţe s-a dovedit a fi un eşec. Tot ce a „reuşit” mai marele CJC a fost să piardă şefia UNCJR şi să iasă din graţiile premierului Victor Ponta, după ce, zile întregi, l-a criticat pe Liviu Voinea, omul său din Guvern, pentru scrisoarea privind arieratele, care a fost trimisă tuturor preşedinţilor consiliilor judeţene.

Nicuşor Constantinescu a declarat că scrisoarea cu pricina „a fost trimisă parşiv” şi nu a ezitat să-l ameninţe pe ministrul delegat pentru Buget cu o eventuală demitere. Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa nu s-a oprit din criticile aduse membrului Cabinetului Ponta II nici după ce premierul l-a atenţionat că miniştrii el îi numeşte în Guvern.

Nu are de ce să ne mai mire că agreat de Victor Ponta şi de ceilalţi preşedinţi de consilii judeţene pentru funcţia de preşedinte al UNCJR a fost în cele din urmă Marian Oprişan, preşedintele CJ Vrancea.
Precizăm că la începutul aceste luni ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, a trimis către toate consiliile judeţene şi primării o circulară care viza plata arieratelor din cotele defalcate de TVA şi din impozitul pe venit.

VIDEO AICI - tvrnews.ro



Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii