Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:03 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Guvernul a aprobat ordonanţa de urgenţă privind restructurarea ministerelor

ro

06 Nov, 2019 15:49 1852 Marime text
Guvernul a aprobat, miercuri, ordonanţa de urgenţă privind restructurarea ministerelor, a anunţat şeful cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, potrivit Agerpres.
 

"A fost aprobată ordonanţa de urgenţă privind unele măsuri la nivelul administraţiei publice centrale, mai pe scurt - restructurarea Guvernului privind reducerea numărului de ministere la 16. Una dintre principalele modificări este la nivelul Ministerului Finanţelor Publice, se preia în subordine Oficiul Naţional al Jocurilor de Noroc de la Secretariatul General al Guvernului, precum şi Oficiul Naţional pentru Combaterea şi Prevenirea Spălării Banilor, iar Compania Naţională Loteria Română trece în subordinea Ministerului Economiei, ca urmare a acestor schimbări. În ceea ce priveşte Ministerul Economiei şi Mediului de Afaceri, aici avem comasarea mai multor ministere: Ministerul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, Ministerul Turismului, Ministerul Energiei, care se desfiinţează, iar atribuţiile şi structurile acestor ministere sunt preluate de Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri", a spus Dancă la finalul şedinţei de guvern.


El a adăugat că în cazul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor este vorba despre reorganizarea Ministerului Transporturilor, prin comasare cu Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, iar Agenţia pentru Agenda Digitală, care se afla la Ministerul Comunicaţiilor, prin reorganizare, devine Autoritate pentru Digitalizarea României, la nivelul Secretariatului General al Guvernului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii