Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:57 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ghici-ghicitoarea mea Pe cine va desemna Nicuşor Constantinescu pentru Primăria Mangalia?

ro

30 Jan, 2012 20:00 2222 Marime text
psdmangalia-primariamangalia.jpgNumele lui Constantin Filimon şi cel al lui Mihai Voicu sunt vehiculate în discuţia legată de candidatul PSD la Primăria Mangalia. În ceea ce-l priveşte pe fostul primar, Claudiu Tusac, considerat de ANI incompatibil, acesta susţine, potrivit unor surse, că n-are nicio problemă cu o nouă candidatură, de vreme ce decizia ANI nu e definitivă şi irevocabilă, ci cu recurs la Înalta Curte. Aşadar, pe mâna cui va merge prim-vicepreşedintele PSD Constanţa, Nicuşor Constantinescu, în cursa pentru mandatul de primar al Mangaliei?

O primărie cu probleme

Mangalia a fost, în perioada 2008 - 2012, una dintre cele mai controversate şi mai conflictuale administraţii locale. Scandaluri, dispute care au degenerat şi numeroase replici în presă au caracterizat mandatul fostului primar al municipiului, social-democratul Claudiu Tusac, eliberat din funcţie după ce Agenţia Naţională de Integritate l-a considerat incompatibil. Până la eliberarea sa din funcţie însă, cuvântul de ordine a fost „haosul". Şedinţe de Consiliu Local desfăşurate în prezenţa jandarmilor, consilieri locali care se ceartă ca la uşa cortului şi, poate cel mai important, un edil-şef conflictual, care n-a reuşit în cei peste trei ani de mandat să creeze un climat constructiv în cadrul administraţiei locale. De asemenea, Tusac a fost şi extrem de închis în relaţia cu presa. De aceea, presa pe care nu a considerat-o ca fiind „de casă" a avut de suferit în ceea ce priveşte informarea.

Cin' să fie, cin' să fie?

psdmangalia-ClaudiuTusac.jpgPoate deloc întâmplător şi dat fiind faptul că social-democratul Claudiu Tusac a şi pierdut recent procesul cu ANI, PSD Constanţa ia în calcul desemnarea unui alt candidat pentru Primăria Mangalia. De altfel, e greu de crezut că Tusac ar mai fi o variantă demnă de luat în calcul, de vreme ce un demnitar eliberat din funcţie de către Agenţia Naţională de Integritate pe motiv de incompatibilitate nu mai are dreptul, pentru o perioadă de trei ani, de a mai candida la o funcţie publică. Cu toate acestea, surse din PSD susţin că fostul edil nu gândeşte astfel, el fiind de părere că, din moment ce decizia ANI nu e definitivă şi irevocabilă, nimeni şi nimic nu-i îngrădeşte dreptul de a mai candida pentru un nou mandat.

Celelalte două nume avansate în contextul discuţiilor referitoare la desemnarea unui candidat pentru Primăria Constanţa sunt cel al actualului viceprimar, Constantin Filimon, şi cel al consilierului PSD Mihai Voicu. În ceea ce-l priveşte pe acesta din urmă, se pare că ar avea în jurul său o echipă destul de închegată.

Constantin Filimon: „Om trăi şi om vedea!"

psdmangalia-ConstantinFilimon02.jpgCât despre Constantin Filimon, consilier Forţa Democrată, actual viceprimar interimar, acesta a infirmat iniţial informaţia. „Nu confirm nimic, nici nu intră în discuţie! Sunt încă membru FD. Nu mă aranjează o candidatură la Primărie".

Ulterior însă, Constantin Filimon a explicat că e încă prematur să se pronunţe şi că „totul depinde de ce se va întâmpla în lunile următoare". El nu a negat faptul că este foarte posibil ca anumiţi social-democraţi să-l prefere pentru o candidatură la Mangalia, dar că pentru o decizie categorică „mai este timp". „Om trăi şi om vedea! Să vedem, să duc Primăria până la vară şi vorbim ulterior."

De altfel, ar fi destul de delicat ca Filimon să recunoască deschis posibilitatea unei candidaturi din partea PSD, fiindcă şi-ar pierde calitatea de ales local.

Rămâne deci de văzut care va fi, în final, varianta pe care va merge PSD pentru administraţia locală Mangalia.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii