Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:24 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gheorghe Dragomir, co-preşedintele PNL „Fac un apel pentru formarea unei alianţe privind un candidat comun la Primăria Constanţa“

ro

11 May, 2015 00:00 2552 Marime text
Cu doar un an înainte de alegerile locale, noul PNL Constanţa dă semne de tensiuni interne, manifestate între vechii democrat-liberali şi liberalii „pur sânge“. Asta pentru că proximul sondaj de opinie anunţat de deputatul Gheorghe Dragomir, co-preşedintele PNL Constanţa, în perspectiva viitorului scrutin local nu este pe placul tuturor membrilor de partid. Sorina Tuşa, lider interimar al PNL Constanţa după suspendarea din funcţia de co-preşedinte a senatorului Gigi Chiru, a dat ieri publicităţii un comunicat de presă în care menţionează: „Ne aflăm cu un an înaintea alegerilor locale, iar acest scrutin este extrem de important pentru partidele aflate în opoziţie. Momentul 2016 nu ar trebui ratat sau consumat înainte de a veni. Astăzi, graba de a face sondaje doar de dragul de a anunţa o persoană, un nume, ar dărâma speranţa constănţenilor în schimbarea sistemului putred al primarului suspendat, aflat în arest“.

În opinia Sorinei Tuşa, „până în momentul desemnării candidatului la Primăria Constanţa, PNL Constanţa are obligaţia de a veni cu proiecte şi soluţii pe termen lung, care să vizeze dezvoltarea municipiului din punct de vedere economic în următorul deceniu, acest lucru fiind prioritar. Bătălia noastră este pentru a schimba un sistem, şi nu de anunţa un nume. Jocul de-a candidaţii este în favoarea PSD-ului şi tind să cred că noi dorim să facem jocul constănţenilor, nu al PSD-ului“. Declaraţiile liderului interimar al PNL Constanţa vin, curios, în condiţiile în care atât vechiul PDL, cât şi vechiul PNL au eşuat lamentabil în alegerile anterioare pentru Primăria Constanţa. În aceste condiţii, termenul de doar un an până la scrutinul local ar trebui să fie îngrijorător pentru Opoziţia din Constanţa. Or, aceste poziţii divergente în interiorul aceluiaşi partid nu fac decât să dovedească, încă o dată, că dreapta din Constanţa este extrem de fragilă şi, în continuare, divizată.

Deputatul Gheorghe Dragomir a declarat, ieri, pentru ZIUA de Constanţa, că efectuarea, la finalul acestei luni, a unui sondaj de opinie cu privire la un potenţial candidat al partidului la mandatul de primar nu este deloc o dovadă de grabă: „Este deja foarte, foarte târziu“, a mărturisit liberalul. Totodată, el a apreciat: „Probabil că există, în interiorul partidului, o îngrijorare din partea unora că nu vor ajunge candidaţi la Primăria Constanţa“.

Pe de altă parte însă, Gheorghe Dragomir a declarat că nu ţine morţiş ca viitorul candidat la Primăria Constanţa să provină din rândul vechilor liberali. „Vom desemna cel mai bun candidat la primărie. Important este să nu irosim votul de pe eşichierul dreptei politice. De aceea, fac un apel la toţi cei care în Constanţa sunt anti PSD, un apel pentru formarea unei alianţe privind un candidat comun la Primăria Constanţa“, a declarat co-preşedintele PNL Constanţa.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii