Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:08 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

George Niculescu, vicepreşedinte al PNL Constanţa, consideră necesară o anchetă a Consiliului Concurenţei pe piaţa de energie

ro

16 Aug, 2017 00:00 2719 Marime text
George Sergiu Niculescu, vicepreşedinte al PNL Constanţa, consideră oportună iniţierea unei anchete de către Consiliul Concurenţei pentru a stabili dacă unii producători de energie influenţează sau nu creşterea majoră a preţului pe piaţa PZU (piaţa zilei următoare), administrată de OPCOM.
 
Niculescu spune, de asemenea, că trebuie modificată Legea 123 a energiei electrice şi gazelor naturale, în sensul de a reintroduce contractele bilaterale. „În acest fel, atât producătorii, cât şi furnizorii de energie electrică vor avea la îndemână o nouă posibilitate de tranzacţionare, deci va exista o altă modalitate de formare a preţului energiei electrice. În plus, pentru transparenţa şi pentru evitarea apariţiei noilor «băieţi deştepţi», se poate introduce obligativitatea ca aceste contracte bilaterale să fie transmise la OPCOM şi ANRE“, susţine acesta, într-o postare pe pagina sa de socializare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii