Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:31 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Forţa Civică, slabă pe internet Pe Facebook - aprecieri, două comunicate, unul al unui partid din Bulgaria - şi un mesaj cu greşeli

ro

02 Oct, 2012 01:00 2060 Marime text

fortacivica-DanutCuletu.jpgMihai Răzvan Ungureanu le-a dat sarcină tuturor membrilor de partid să-şi creeze propriile pagini de Facebook.

Chiar şi seniorii sunt invitaţi să-şi facă conturi pe reţeaua de socializare, în acest sens Mihai Răvan Ungureanu oferindu-se exemplu chiar pe el, mărturisind că a învăţat să folosească Facebook-ul în două luni. „Tinerilor le spun să nu existe membru care să nu aibă pagină de Facebook. Dar nici membri ai organizaţiei de seniori şi, în general, niciun membru al nostru nu ar trebui să fie lipsit de un asemenea instrument de comunicare. Si eu am învăţat pe Facebook în ultimele două luni, deci poate oricine", a declarat Ungureanu. Rămâne de văzut, în perioada următoare, cum vor da curs acestei solicitări membrii Partidului Forţa Civică Constanţa şi dacă vor invada reţeaua de socializare cu propriile pagini de Facebook. La această dată, constatăm că singurul posesor de pagină de Facebook al Partidului Forţa Civică Constanţa este vicepreşedintele Florin Butnaru care până în prezent a postat pe pagina de Facebook a partidului doar două link-uri - unul cu trimitere la un comunicat de presă al partidului constănţean şi un altul cu referire la o afirmaţie făcută de Mihai Răzvan Ungureanu, preşedintele Partidului Forţa Civică la nivel naţional.

Activitatea pe Facebook se rezumă la... două comunicate

fortacivica.jpgLa cum se prezintă lucrurile în mediul online, formaţiunea politică de dreapta de la malul mării a pornit activitatea pe internet cu stângul. Pagina de Facebook a Partidului Forţa Civică Constanţa se bucură doar de 35 de aprecieri. De asemenea, doar 30 de persoane cu vârste cuprinse între 25 şi 34 de ani vorbesc în mediul online despre această pagină. Partidul nu excelează nici la capitolul informaţii. Mai precis, comunicarea partidului se rezumă la două comunicate şi la câteva distribuiri de link-uri, în speţă câteva articole de presă, în care actorul principal este Mihai Răzvan Ungureanu, nicidecum activitatea Partidului Forţa Civică de la Constanţa. Cum spuneam anterior sunt prezente pe Facebook doar două comunitate de presă. Primul comunicat al partidului a fost postat în data de 25 septembrie şi anunţă că Alexandru Buga este preşedintele interimar al Organizaţiei Judeţene de Tineret, iar Olga Zeicu este preşedintele interimar al Organizaţiei Judeţene de Femei. Facem precizarea că acelaşi comunicat a fost afişat pe aceeaşi pagină de socializare şi cu o zi înainte, în data de 24 septembrie, de vicepreşedintele partidului Florin Butnaru. Cel de-al doilea document mediatic postat de Forţa Civică Constanţa reprezintă de fapt un comunicat al GERB Bulgaria, un partid politic bulgar de centru dreapta înfiinţat la data de 13 martie 2006 şi care din anul 2009 este partidul majoritar în Bulgaria.

Aşa Facebook, aşa site...

Nu regăseşti pe pagina de socializare detalii despre persoanele aflate la conducerea partidului, cine sunt ele şi ce şi-a propus să facă. Găseşti, în schimb, un link cu trimitere la pagina de web a partidului - http://www.fortacivicaconstanta.ro, pagină ce se deschide cu mesajul de bun venit al preşedintelui Partidului Forţa Civică, Dănuţ Culeţu - un mesaj scris neglijent, fără diacritice, ce abundă în greşeli de redactare. Redăm în cele ce urmează doar o frază din textul mesajului liderul Partidului Forţa Civică Constanţa, aşa cum apare el scris pe internet: „Romania are nevoie de entuziasmul ,integritatea , onestitatea si valorile morale ale romanilor, existente in societate dar estompate de rapacitatea , clientelismul, lipsa de eficienta si professionalism a actualilor guvernanti". Site-ul nu are, aşa cum ne-am fi aşteptat, o rubrică standard dedicată comunicatelor de presă sau informaţiilor publice.

Fără context totul arată anapoda

Pe pagina web, spre deosebire de pagina de Facebook unde fotografiile lipsesc aproape cu desăvârşire, poate fi vizualizată o arhivă foto formată din 24 de poze şi denumită „Intalnire MeReU", fără a fi, însă, oferite alte detalii legate de evenimentul ilustrat în poze şi numele persoanelor participante, de altfel o galerie foto care nu spune nimic neiniţiaţilor. Cum menţionam anterior pagina de Facebook este săracă în imagini, mai precis la capitolul Fotografii, postările se rezumă la trei poze cu sigla partidului şi la o imagine-document ce prezintă o decizie luată de Biroul Permanent Judeţean al Partidului Forţa Civică Constanţa referitoare la desemnarea trezorierului în persoana Elena Breaz şi a purtătorului de cuvânt al partidului, Alexandru Sîrcu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii