Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:31 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Florin Gheorghe spune că Nicuşor Constantinescu ar vrea „să dărâme statul de drept”

ro

09 Oct, 2013 00:00 1407 Marime text
Deputatul PDL Florin Gheorghe a susţinut, ieri, o declaraţie politică în care a atras atenţia asupra „presiunilor pe care baronii locali le fac asupra Justiţiei şi a statului de drept”. În declaraţia intitulată „Asaltul baronilor asupra instituţiilor statului” parlamentarul constănţean precizează că aşa numiţii baroni i-ar fi cerut premierului Victor Ponta „să le ia de pe cap procurorii şi judecătorii care le strică «înţelegerile» şi nu îi lasă să fure în linişte”.
„«Procurorii băsişti», «justiţia politică», «dosare politice» sunt doar câteva dintre cuvintele fredonate cu demenţă de mai marii USL, ori de câte ori magistraţii le strică liniştea penalilor de la guvernare”, menţionează deputatul Colegiului 9.

În aceeaşi ordine de idei, Florin Gheorghe susţine că niciun cetăţean onest din România nu are ceva de reproşat instituţiilor anticorupţie. Democrat liberalul subliniază însă că anumiţi baroni locali, printre care îl menţionează pe Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), ar vrea „să dărâme statul de drept şi democraţia, sfârtecând după interesele lor proprii administraţia ţării, sub pretextul reorganizării teritoriale, desfiinţând atribuţiile Agenţiei Naţionale de Integritate, pentru că sute de edili ai USL sunt incompatibili sau în conflict de interese, intimidând fără echivoc procurorii de caz care mai au curajul să investigheze infracţiuni şi pe mai marii USL”.
Am încercat să aflăm şi punctul de vedere al preşedintelui CJC, Nicuşor Constantinescu, faţă de criticile pe care deputatul PDL Florin Gheorghe i le aduce. Social democratul nu a răspuns însă. În eventualitatea în care va transmite un răspuns, acesta va fi ulterior publicat.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii