Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:42 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fiindcă au semnat pentru încasarea indemnizaţiei Chiru atacă parlamentarii USL de Constanţa care fac „grevă de lux" (Galerie foto)

ro

24 Feb, 2012 00:00 2306 Marime text

Chirugreva-GigiChiru1.jpgPreşedintele Organizaţiei Judeţene a PDL Constanţa, Christian Gigi Chiru, a susţinut ieri o conferinţă de presă în care a criticat dur decizia unora dintre parlamentarii USL de a intra în grevă parlamentară fără însă a renunţa la indemnizaţie.

El s-a referit la deputaţii de Constanţa Matei Brătianu, Antonella Marinescu, Manuela Mitrea, Gheorghe Dragomir şi Mihai Lupu, care, susţine el, deşi sunt în grevă, au semnat pentru indemnizaţia de şedinţă, în valoare de 100 de lei. Liderul PDL Constanţa a ţinut să precizeze, în acest context, că greva parlamentarilor din Opoziţie îi costă pe români 1,4 milioane de euro pe lună.

Pornind de la ceea ce el a numit „o grevă de lux", Chiru a declarat şi că PDL Constanţa a împărţit în localităţile din mediul urban din judeţ, în cursul săptămânii trecute, 10.000 de flyere prin care cetăţenii sunt informaţi cu privire la absenţa parlamentarilor USL din forul legislativ al ţării. Totodată, Chiru a precizat şi că, până la finalul acestei săptămâni, alte 10.000 de astfel de flyere vor fi distribuite în judeţ.

De remarcat este că liderul PDL a făcut un apel către constănţeni, solicitându-le să nu îi mai voteze pe aceşti parlamentari, adăugând că unii dintre ei îi sunt necunoscuţi. „Să le dea (n.r. Dumnezeu) minte parlamentarilor de Constanţa, să-şi încheie mandatul. N-o să mai pupe un nou mandat", a subliniat preşedintele Organizaţiei Judeţene, care nu i-a scutit de critici nici pe parlamentarii Puterii din Constanţa.

„Rumegători de cuvinte"

Alături de Chiru, la conferinţa de ieri a fost prezent şi deputatul PDL Constantin Chirilă. Ceva mai reţinut, deputatul Colegiului 4 şi-a exprimat regretul faţă de situaţia la care s-a ajuns în aceste momente în Parlament, de vreme ce, susţine el, parlamentarii Opoziţiei nu mai vin nici la şedinţele comisiilor. „Nu e timpul să jucăm doar politic, doar pentru imagine. Îi rog pe colegii mei să revină în Parlament. Apelez la responsabilitate", a declarat Chirilă. Democrat-liberalul consideră că parlamentarii au devenit „rumegători de cuvinte" şi că greva este un act iresponsabil, un circ pentru care plătesc cetăţenii.

Parlamentarul în grevă

 

Chirugreva-GigiChiru2.jpgCel de-al treilea participant la conferinţa de presă de ieri a fost un inedit „parlamentar în grevă". Concret, cel pe care Chiru a avut, potrivit propriilor declaraţii, „impoliteţea" de a-l prezenta abia pe la mijlocul conferinţei, a fost un manechin din plastic, de gâtul căruia atârna eticheta „parlamentar în grevă". Liderul PDL Constanţa a explicat că cel care a dat tonul chiulului în Parlament ar fi chiar unul dintre copreşedinţii USL, anume senatorul Crin Antonescu, liderul PNL. De altfel, Institutul pentru Politici Publice l-a indicat din nou, în cel mai recent raport, pe Crin Antonescu drept senatorul care are 0% voturi finale exprimate prin vot electronic (cartelă) în sesiunea septembrie - decembrie 2011, aspect amintit şi de Chiru în conferinţa de presă. „Crin Antonescu a fost sursa de inspiraţie", a menţionat preşedintele PDL Constanţa.


Tags: Mihai Lupu


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • tina 24 Feb, 2012 00:31 Bravo domnule Chiru,aveti dreptate si sa dea Dumnezeu sa nu ii mai voteze lumea.Noi nu acceptam asa ceva.Mult noroc si putere sa va dea bunul Dumnezeu.