Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:00 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Este oficial. Victor Ponta este noul secretar general al Guvernului. Acesta riscă excluderea din PSD(document)

ro

16 Jun, 2017 19:15 4132 Marime text
În Monitorul Oficial a fost publicată decizia pentru exercitarea atribuţiilor secretarului general al Guvernului.
 
Având în vedere refuzul secretarului general al Guvernului de a îndeplini obligaţia de a contrasemna deciziile prim-ministrului, precum şi absenţa acestuia din cadrul instituţiei, prim-ministrul emite prezenta decizie. Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, Alexandru-Mihai Ghigiu, secretar de stat, exercită atribuţiile secretarului general al Guvernului, pentru asigurarea conducerii instituţiei, până la eliberarea, respectiv numirea conducătorului Secretariatului General al Guvernului.
 
Totodată, a fost emisă şi decizia privind unele măsuri pentru exercitarea functiei de secretar general al Guvernului. Astfel, la data intrării în vigoare a prezentei decizii, Mihai Busuioc se eliberează din funcţia de secretar general al Guvernului, cu rang de ministru, iar în funcţia rămasă vacantă este numit Victor Viorel Ponta. 

Este decizia primului ministru Sorin Grindeanu, numărul 456 publicată în Monitorul Oficial al României numărul 452. 

Conform Agerpres, Victor Ponta se poate considera exclus din PSD, după ce a fost numit secretar general al Guvernului, a declarat ministrul demisionar al Consultării Publice şi Dialogului Social, Gabriel Petrea.
 

''A fost luată o decizie cum că toţi membrii PSD care acceptă o poziţie în Guvernul Grindeanu să fie excluşi. Conform statutului, trebuie să votăm excluderea, dar decizia este luată. Va fi o formalitate doar. Momentan se încalcă o decizie a Comitetului Executiv. Avem motive'', a spus Petrea, vineri, la Şcoala TSD de la Neptun, potrivit Agerpres.

UPDATE. ora 20.00 

Prim-ministrul Sorin Grindeanu a decis, astăzi, demiterea domnului Mihai Busuioc din funcția de Secretar General al Guvernului și numirea domnului Victor Ponta în aceasta funcție.

Deciziile au fost publicate în Monitorul Oficial, după ce au fost contrasemnate de domnul secretar de stat Alexandru Mihai Ghigiu, în urma refuzului repetat și nemotivat al domnului Mihai Busuioc și al doamnei Andreea Lambru de a semna deciziile prim-ministrului României.

De asemenea, premierul Sorin Grindeanu a trimis către Administrația Prezidențială propunerile de vacantare a posturilor de ministru al Afacerilor Interne și de viceprim-ministru, ministru al Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene. 

Au fost trimise și propunerile de numire, ca interimari, a domnului Augustin Jianu în functia de viceprim-ministru, ministru al Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, și a domnului Sorin Grindeanu în funcția de ministru al Afacerilor Interne.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii