Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:34 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevii din patru localităţi au primit microbuze. Află ce spun primarii (galerie foto)

ro

14 Jan, 2012 00:00 2254 Marime text
04_microbuze_-_microbuze.jpgMinisterul Educaţiei a trimis ieri la Constanţa patru microbuze şcolare. Un mijloc de transport a fost predat localităţii Hârşova. Cei 400 de elevi din Hârşova nu vor mai merge pe jos la şcoală

La sediul Prefecturii Constanţa au fost încheiate ieri contractele de predare-primire a patru microbuze şcolare. Au semnat pentru a intra în posesia lor primarii din Peştera, Hârşova şi Nicolae Bălcescu. Primarul din Cogealac a lipsit de la eveniment. Pentru că şefului autorităţii locale a absentat de la acţiune, documentele pentru Primăria Cogealac au fost preluate de inspectorul şcolar general adjunct, Gevat Nejdet. După semnarea proceselor verbale de predare-primire a avut loc slujba de sfinţire a celor patru microbuze. „Sosirea microbuzelor reprezintă un efort deosebit al Guvernului şi deopotrivă al Ministerului Educaţiei. Desigur, noi am propus o listă de solicitări mai lungă, cu mai mulţi petenţi şi cu argumente solide pentru fiecare caz în parte. Guvernul a decis pentru azi, în primă fază, să aprobe pentru Constanţa un număr de patru microbuze", a declarat inspectorul şcolar general adjunct, Gevat Nejdet. Prefectul Constanţei, Claudiu Palaz a apreciat că în ciuda zvonurilor răutăcioase microbuzele nu au venit de la Ministerul Educaţiei cu destinaţie politică. Claudiu Palaz a precizat că pe fiecare mijloc de transport va fi inscripţionat „Guvernul României", dar şi numele şcolii beneficiare. Astfel, se va şti ce destinaţie au aceste microbuze, pentru a se preîntâmpina folosirea lor pentru transportul nuntaşilor sau pentru aprovizionarea cu... cartofi.

Hârşova mai are nevoie de încă două microbuze

La Hârşova, 400 de copii circulau zilnic pe carosabil pe o distanţă de 3 km pentru a ajunge la Grupul Şcolar „Carsium", aşa că sosirea microbuzului este de mare ajutor, a menţionat primarul Tudor Nădrag. Şeful autorităţii locale a declarat că în momentul de faţă deţine trei microbuze, cel al Primăriei şi două de la Ministerul Educaţiei. „Trebuie să asigurăm transportul copiilor la şi de la satul Vadu Oii şi de la comunitatea Ferma I şi cel mai urgent era să rezolvăm problema transportului copiilor către Grupul Şcolar „Carsium". „Circa 400 de copii circulă zilnic pe carosabilul DN 2A, expunându-se accidentelor. Ei merg pe jos pe o distanţă de 3 km, iar circulaţia este foarte aglomerată pe DN 2A, mai ales în anotimpul călduros", a afirmat Nădrag. Şeful autorităţii locale susţine că ar mai fi necesare încă două microbuze cu 16 locuri fiecare sau se impune achiziţionarea unui autobuz cu 40 de locuri pentru a asigura în condiţii optime naveta copiilor, fără a se mai practica anevoioasa şi costisitoarea programare a mai multor curse în aceeaşi zi.

„Este primul dar de când sunt primar în comuna Peştera"

Primarul din Peştera, Valentin Vrabie, a precizat la rândul său că era mai mult decât necesară primirea unui microbuz. Potrivit edilului, peste o sută de copii sunt transportaţi zilnic din cele patru sate în localitatea Peştera. Până acum, şeful autorităţii locale dispunea de un singur microbuz, fiind nevoit să apeleze la închirierea altuia. „În acest moment, vom renunţa la cel închiriat. Două microbuze nu sunt suficiente însă, întrucât capacitatea lor este mică, de 16 locuri. Ne-am fi dorit un autobuz de 40 locuri sau încă un microbuz, deşi încă un microbuz ne încarcă cheltuielile cu şoferii, cu întreţinerea. Suntem mulţumiţi şi de acest dar, de altfel este primul dar de când sunt primar în comuna Peştera. Până acum, am făcut totul muncind", a menţionat primarul. Şeful autorităţii locale din Nicolae Bălcescu, Viorel Bălan, a precizat că microbuzul deja deţinut şi cel primit ieri sunt suficiente pentru a acoperi transportul celor 80 de copii arondaţi celor două IAS-uri şi satului Dorobanţu. Amintim că prin programul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului privind achiziţionarea de microbuze pentru asigurarea accesului la educaţie a elevilor care provin din zonele rurale au mai fost repartizate în judeţul nostru şi în 2010 un număr de 4 microbuze. Atunci au beneficiat de mijloacele de transport în comun primăriile Oltina, Poarta Albă, Albeşti şi Adamclisi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii